İskender Dörtoluklar- Gelecek ay yapılacak olan gençlik kongreleri için adaylığını ilk açıklayan avukat Kadriye Sertoğlu oldu. Sertoğlu, "Şahsım ve ekibim adına en büyük temennim, bu sürecin sadece gençler tarafından yönetilmesidir" dedi.
 
CHP Gençlik Kolları Kurultay'ında alınan kararlar doğrultusunda, gençlik kolları başkanlarının atama yoluyla değil, kongre süreçlerinden sonra seçimle iş başına karar verildiğini, bu nedenle de Bornova Gençlik Kolları Başkanlığı'na talip olduğunu söyleyen Sertoğlu, "Uzun süredir parti gençliğimizin verdiği mücadele bir sonuca bağlanmış ve verilen emeklerin neticesinde, Gençlik Kolları Kurultayı kararı alınarak kongreler sürecine girilmiştir. Her şeyden ve herkesten önce gençliğin önünü açıp hür iradelerine değer verdiği için Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na minnettarlığımızı bildiririz. Bu sürecin başlamasında insan üstü gayret gösteren başta Gençlik Kolları Başkanımız Barbaros Dinçer'e ve Genel Merkez Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyelerimize ayrı ayrı teşekkür etmekteyiz. Gençliğin, hiçbir grubun siyasi çıkarları doğrultusunda değil, tamamen kendi ufkunda hareket etmesi, kongrelerin daha da sağlıklı geçmesini sağlayacaktır. CHP Gençlik Koları, kendi kararlarını kendisi karar verebilecek yetiye ve niteliğe sahiptir. Türkiye'nin her yerindeki partili gençlere sesleniyorum, rotası iktidar olan bir partinin mensuplarıyız. Bu sürecin sonunda kimin kazandığı ya da kaybettiğinin önemi yoktur. Kazanacak olan CHP ve onun gençlik kolları olacaktır" diye konuştu.

'Hedef daha demokratik Türkiye inşasında yer almak'

Kazanması halinde yapacağı uygulamaları aktaran Sertoğlu, "Emek, kongre, devrim, mücadele gibi kavramların bugün siyasi literatürde kullanılıyor olması, bunlar uğruna ortaya konan çabanın neticesidir. Bunun için onlarca, yüzlerce, binlerce hatta milyonlarca insan bedel ödemiş ve gençlikleri sonsuzluğa karışmıştır. Yakın bir zamanda katledişlerinin 40.yıl dönümünde anacağımız Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan gibi devrim ve demokrasi şehitlerimize borcumuzu ödemek için, tüm gençliğimizi Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında faşizme karşı direnmeye davet ediyorum. Bu duygu ve düşünceler ışığı altında daha demokratik, hukukun üstün olduğu, adil yargılamaların yapıldığı, kadınlara şiddete, çocukların tacize uğramadığı bir Türkiye'nin inşasında yer almak için, CHP Bornova Gençlik Kolları Başkanlığı'na adayım" açıklamasında bulundu.