Zamanlama manidar


Bayır'ın sürecin tıkanmasının nedeni olarak gördüğü Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ve Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin açıklamalara sessiz kalmadı. En sert tepkiyi Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak verdi. İl Başkanı Bayır'ın açıklamalarını, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir ziyareti öncesinde yapmasına anlam veremediğini ifade eden Başkan Solak, "Bu açıklamaları çok talihsiz buluyorum. Daha önce de genel merkez heyeti İzmir'e gelmeden önce bu tür çıkışlar ve açıklamalar yaptı. Hiçbir gerginlik ve sorun yokken tam da ortam yatışmışken çıkıp bu tür açıklamalar yapıyor. Ortalık süt liman iken böyle açıklama yapılmaz. Ortada bir sorun varsa sorunu çözecek olan da il başkanının kendisidir" dedi.
 
Tehdit ediyor

Bayır'ın CHP geleneğini yaptığı vurguyu hatırlatan Başkan Solak, "CHP geleneğinden gelen bir kişi bu tür açıklamaları yapmaz. Böyle konuşarak partiyi zor durumda bırakmaz. Bunları anlatırken kendisi 40 kez düşünmelidir. İl Başkanlığında yaptığı toplantıda görüşmelerin dışarı çıkartılmaması konusunda kendisi öneride bulundu. Fakat şimdi açıklamalar yaparak hedef gösteriyor. Sorunu çözmesi gerekirken tehdit ile ortamı bastırmaya çalışıyor" diye konuştu
 
Toplamasın biz verelim

İl Başkanı Bayır'ın süreç içinde yapılan açıklamaları dosya haline getirip Kılıçdaroğlu'nu sunma konusuna da değinen Başkan Solak, "İl Başkanı bunun için uğraşmasın. Bu süreçte yapılan açıklamalar ve gazetelerde çıkan haberlerin hepsi bizde var. Ben kendisine yollarım. O da içinden beğendiklerini ve bizim aleyhimize kullanacakları seçip gönderebilir. Bu tür uğraşlara girmesine gerek yok. Bizde hazır halde hepsi duruyor. Partiye kimin ne kadar zarar verdiği ortada. Sorunu körükleyen değil çözen bir il başkanı görmek istiyoruz. Bu tür talihsiz ve yerinde olmayan açıklamaları kendisine yakıştıramıyoruz. Sorun icat eden, sorunu körükleyen bir yapı bize fayda sağlamadığı gibi partiye de zarar verir" dedi.