CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. İnce, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. İnce, "Başbakan 'yargıda çete var, örgüt var, yargı bir örgüt tarafından teslim alınmıştır' diyor. Peki bu açıklamalar doğru ise Başbakan gereğini yapmış mıdır? Bu konuda ne yapmıştır? Başbakan gereğini yapmamışsa, görevini suistimal etmiştir, yargılamayı etkilemiştir ya da iftira etmiştir. Hal böyle ise Başbakan'ın fezlekesi Meclis'e gelmelidir. Başbakan yalan söylüyorsa, iftira atıyorsa cumhuriyet savcısı Başbakan hakkında fezlekeyi Meclis'e göndermelidir. Başbakan doğru söylüyorsa, görevini yapmalıdır, savsaklamamalıdır. Bunlar doğru ise HSYK'yı değiştirmeye gerek yok ki... Gereğini yaparsın, suç duyurusunda bulunursun. Başbakan'ın amacı bir çeteyi çökertmek değil. Başbakan'ın amacı HSYK içinde kendine bağlı bir çete yaratmaktır. Bu HSYK'yı Başbakan kurmadı mı? Orada çete varsa, çete reisi başbakanın kendisidir" dedi.


"HSYK ÜYELERİNİ PARTİLER KURULTAYLARINDA SEÇSİNLER"

İnce, "Şimdi de parti disiplinine, partili hakime doğru gidiyor tartışmalar. Bir tavsiyem olacak Başbakan'a. Parti kontenjanından hakim istiyorsa, hakim olmasına da gerek yok. Madem artık cozuttunuz işi, parti tüzüğüne, programına hakim olsun yeter. Mesela HSYK üyelerini partiler kurultaylarında seçsinler. Biz paralel devlete de parti devletine de karşıyız. Biz hırsızlık da hukuksuzluk da istemiyoruz" diye konuştu.


"KİRLİ PAZARLIKLAR O PARALARIN ÜSTÜNÜ ÖRTMEK İÇİN KULLANILIYOR ŞİMDİ"

İnce sözlerini şöyle sürdürdü, "Biz diyoruz ki adalet bakanı ve müsteşarı burada olmasın, çıksın diyoruz. Başbakan diyor ki adalet bakanının yetkileri artırılsın. Bu süreçte, Başbakan'a destek veren birisi var. Abdullah Öcalan. Başbakan'a bir komplo yapıldığını söylüyor. BDP milletvekili genel kurulda çıkıyor, 17 Aralık yolsuzluk operasyonunun açılımı durdurmak için yapıldığını söylüyor. Bu AKP-BDP koalisyonu, yolsuzlukların üstünü örmek için ortak çaba içindeler. Bu kirli pazarlıklar o paraların üstünü örtmek için kullanılıyor şimdi. Otobüste bomba bulanı görevden alıyorsun, yolsuzluk operasyonu yapanı görevden alıyorsun, El Kaide ile ilişkileri bulanı görevden alıyorsun... Saf olduklarını söylediler. Siz saf olabilirsiniz de biz değiliz. 'Birkaç mehmet için Meclis toplanmaz' diyenler, birkaç mahdum için bir telaş içindeler. 'Üç beş Mehmet için Meclis toplanamaz' diyenler, üç-beş mahdum için Türkiye'yi ayağa kaldırdılar. Siz saf ve kandırılmışsanız, başka şeyden daha yargılanmalısınız. Siz o zaman çeteye ve örgüte yardım ve yataklıktan da yargılanmalısınız. Eğer sizi böyle saf bulmuş kandırmışlarsa, eğer sizin ortaklık kurduğunuz insanlar sizi kandırmışsa, Putin size neler yapmıştır, Obama size neler yapmıştır."


BOZDAĞ'IN CHP'YE YAPTIĞI ZİYARET


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın CHP'ye yaptığı ziyarete değinen İnce, "Ne kadar samimiyetsiz olduklarını, ne kadar devlet ciddiyetinden uzak olduklarının göstergesidir. Anamuhalefet partisine gelip bir teklifte bulunuyorsun, biz de dedik ki perşembe sabahı MYK'mız var, görüşelim cevap verelim dedik. Peki böyle bir teklifle gelen iktidar partisinin ne yapması gerekir? Gelin birlikte anayasa değişikliği yapalım diyorsanız, normal bir siyasi nezaket neyi gerektirir? Komisyondaki görüşmelerin durdurulması gerekirdi. Samimi, dürüst, siyaseti bilen bir insanın bunu yapması lazım" dedi.