Aykut Polatlı- CHP İl Örgütü'nün düzenlediği bayramlaşma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu AKP iktidarına karşı mücadelede birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu belirtti. Kocaoğlu korku dağlarının yıkılması için çözümün İhsanoğlu olduğunu belirttiği konuşmasında, 'Türkiye'nin en güçlü ve eski partisinin üyesi olmak bir onur ve gurur vesilesidir. Ülkemizin geldiği son durum itibarı ile  AKP iktidarı'na karşı bizlerin daha çok birlikte olmamız ve mücadele etmemiz gerekiyor. Sadece CHP'li olmak değil, ulu önderimiz Atatürk'ün ilkelerine, Kemalizme sahip çıkmak, ülkeye sahip çıkmak için çok önemli bir görev düşüyor bizlere. Bu nedenle bayramdan sonraki 10 gün içinde çok iyi çalışmamız gerekiyor. Her seçim önemli, her seçim hayati; bu her seçim öncesi söylenir ama bu seçimde bir kırılma noktası var. Hükümetler gelip gider. Türkiye'nin 12 senedir en büyük problemi devletin erozyona uğraması, zayıflamasıdır. Devlet sıkıntıda olunca millet de sıkıntıda oluyor; adalet erezyona uğruyor, yargı bağımsızlığını yitiriyor ve bir korku imparatorluğu kuruluyor. Herkesle tek tek konuştuğumuzda, herkes düşüncelerimize, CHP söylemlerine hak veriyor. Ama korku da dağları bekliyor, aşıyor. Çok güzel bir söz vardır Anadolu'da. 'Korkunun ecele faydası yok.' Korkmayacağız arkadaşlar, korkarak mücadele verilmez. Korkunun tek çözümü devletin başına İhsanoğlu'nu getirmektir' dedi.

Sandıklara sahip çıkmalıyız

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin yaptığı konuşmada, 'Bayramdan sonra kalan 10 gün çok iyi değerlendirilmelidir' dedi. Seçimlerde herhangi bir usulsüzlüğün olmaması için il ve ilçe örgütlerini uyaran Engin yaptığı açıklamada, 'Bayram tatilinden sonra seçime tam 10 gün kalacak arkadaşlar. Hepimiz, milletvekillerimiz, ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, bütün parti çalışanlarımız bu 10 günü çok iyi değerlendirmeliyiz. Özellikle yaşlıları, sandığa gidemeyenleri sandığa taşımalıyız. 'Nasıl olsa diğer partiler sandığı korur, gözlemci, müşahit vardır' demeden bütün sandık görevlilerimizin seçim bitene kadar, ıslak imza alınana kadar sandıkları beklemesi lazım. Bu genel seçimlerden daha önemli bir seçim. Bu zamana kadar 30 ilçeyi dolaştık, bu yerlerde heyecan çok yüksek. Eğer katılım olursa, ilk turda kesinlikle İhsanoğlu'nu 55-60 arasında bir oyla başkan yapabiliriz. Ben bunu sahada gördüm' diye konuştu.

CHP'nin görevi palavrayı ortaya çıkarmak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili olarak, 'Türkiye çok önemli bir dönemeçtedir' dedi. 'CHP'ye bu seçimlerde tarihi bir görev düşüyor. CHP bu tarihi görevi adeta tek başına -imkansızlıklara, zorluklara, hukuki baskılara ve parlamantodaki anayasa ihlallerine rağmen-belli bir yol kat etti' diyen Çıray, AKP hükümetini eleştirerek, 'Filistine daha bir battaniye, bir şişe kan gönderemediler. Kof bir söylem, bir palavra siyaseti ve CHP bu palavra siyasetini açığa çıkarmakla görevli bir siyasi kuruluştur. Gazze'nin arkasına sığınıp tarihin yazdığı en büyük yolsuzluğu örtbas etmeye çalışıyorlar. Şimdi neymiş, Sahur operasyonu yapmışlar. Öncelikle örfümüzce, geleneklerimizce kutsal olan şeyleri kendi çirkin operasyonlarının adı olarak kullanmalarını kınıyorum. Bu olsa olsa bir 'Recep Tayyip Operasyonu'dur. Hükümet gündemi değiştirmeye çalışıyor. Bu bayramda da AKP'den bazı sürprizler bekliyoruz. Çünkü bunlar bize iyi ve güzel şeyleri zehir etmeyi iyi bilirler' dedi.