Halide Demir- Seçim işlerinden sorumlu il başkan yardımcısı Altan İnanç ile birlikte hafta sonu (cumartesi) Ankara’ya genel merkeze giden ve Pazar günü dönen CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 10 dakika görüşme imkanı bulduğunu,  daha önce açıklanan 15 Ocak tarihinin değil ay sonuna kadar ilçe adaylarının netleşeceğini belirterek, ilçe örgütlerinin önseçim talebini de genel merkeze ilettiğini söyledi.

 
İSİMLER ÜZERİNE KONUŞMADIK

Genel başkan Kılıçdaroğlu ile ilçe adayları isimleri hakkında konuşmadıklarını, sadece İzmir üzerine genel bir değerlendirme yaptıklarını kaydeden Ali Engin, “İsimler üzerine konuşmadık. İzmir’e yönelik genel bir değerlendirme yaptık. Genel Başkanımız adayı açıklanan Tire ve Bayındır’da huzurun çabuk sağlanması ve çalışmalara hemen başlanması nedeniyle memnuniyetini dile getirdi” dedi.

YEREL SEÇİM HAZIRLIKLARINI CİDDİ BİÇİMDE SÜRDÜRÜYORUZ

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, bu hafta  toplanacak olan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında meclis üyeliklerine yönelik kararların da netleşeceği bilgisini verdi. Engin, yerel seçim hazırlıklarının ciddi bir biçimde sürdüğünü de kaydederek, “Seçmen kütükleri, sandık görevlileri ve seçim takvimine yönelik sunum yapıldı bize. Seçim bütçesiyle ilgili değerlendirmeler yapıldı” diye konuştu.