Selim Selimoğlu- İstifalar sonrası düşen CHP Konak İlçe Yönetimi'ne üye, Faruk Özarkalıoğlu, Zeynep Tulgar, Fatma Kaya, Kemal Çelik, Mehmet Şerif Demir, Metin Çınar, Zafer Pastutmaz, Yaşar Karagül ve Murat Erginci durum ile ilgili Konak İlçe Başkanlığı binasında bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda grup adına konuşan eski İlçe Sekreteri Faruk Özarkalıoğlu yapılan uygulamanın antidemokratik olduğunu ifade ederek, "Bu olayın delege seçimlerine çok az bir süre kala yapılması manidardır. Zaten Ankara'da yapılan görüşmelerde delege seçimlerinin daha sağlıklı yapılması için yönetimin değişmesini gerekçe sunmuşlardır. İstifaların ardından yedek üyelerimize çağrı yapılmamıştır. Yapılan haksız ve hukuksuz bir uygulamadır. İstifa edilen isimlerin hülle yoluyla tekrar yönetime alınmasının manidardır. 2-3 haftadır parti kulislerinde görevden alınacak ilçeler arasında Konak ilçe Başkanlığı'nın da adı geçiyordu. Bir taşla iki kuş vurdular. İl başkanımızı da devre dışı bırakan kurnazca bir uygulama ile hem kendi görevden alınmalarını engellediler hem de kişisel beklentileri ile hareket ettiler. Parti menfaatlerini düşünmediler." diye konuştu.

Bunun adı hüllecilik

Faruk Özarkalıoğlu, "Biz sadece bize yapılanın yanlış olduğunu dile getirdik. Hem demokratik hem de hukuki olarak, hakkımızı savunduk. Biz CHP'liler, bu tür zihniyetlere karşı kurulduğumuz günden bu yana mücadele ettik, bundan sonra da örgütümüzden aldığımız destek ile mücadelemiz hukuki zeminde devam edeceğiz. Bizlere yapılan bu haksız ve hukuksuz müdahaleye rağmen biz CHP'liyiz, sonuna kadar da CHP'ye bağlı kalacağız." dedi.

Bayır'ın haberi var

Konak İlçe Teşkilatı'nda meydana gelen görevden alınmalar konusunda açıklamada bulunan Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus, "Merkez yönetim kurulumuzun kararıyla yönetimde bir kısım arkadaşlar değişti, saygıyla karşılıyorum. Teşkilatımızda basın açıklamasında da bulundular, bunu da saygıyla karşılıyorum. Ben bana yöneltilen hülleci ithamını kabul etmiyorum. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap'ın onayıyla yönetimde değişiklikte bulunuldu. Yeni gelen arkadaşlarla daha başarılı olacağımızı düşünüyorum. Konu ile ilgili İl Başkanımız Tacettin Bayır'la da görüştüm, kendisinin sadece kimlerin göreve geleceğiden haberi yoktu. Ben ilçe başkanı olarak birlikte çalışacağım arkadaşlarımı seçtim, demokratik hakkımı kullandığıma inanıyorum." şeklinde konuştu.