Esin Gençel- CHP Konak İlçe Kongresi'nde yeni başkan 175 oyla Sinan Karamustafaoğlu oldu. Aytekin Tunus'un 16 kişilik yönetim kurulu ile il delegelerinin tamamı seçilirken yeni Başkan Sinan Karamustafaoğlu oldu

Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde yapılan CHP Konak İlçe Kongresi'nde İlçe Başkanı Aytekin Tunus'un 16 kişilik yönetim kurulu kurulu ile il delegelerinin tamamı seçilirken kendisi 22 çizik yedi. 400 delegeli ilçede 368 oy kullanıldı. 24 oy boş çıkarken, Tunus 169 oy aldı. Karamustafaoğlu ise 175 oyla başkan seçildi.

Seçimden önce konuşan Karamustafaoğlu, "Bu salonda 2 sene önce arkadaşlarımızla Aytekin Tunus'u destekledik. 2 senede ne değişti de desteklediğin adayın karşısına adaysın diye soranlar olabilir. Aytekin Tunus'u insan olarak çok seviyorum. Ama beklediğim performansı o genç haliyle alamadım. Ben ondan daha büyük çalışmalar bekliyordum. Benim adaylığım bir sivil harekettir. Bağlı ve bağımlı değildir. Delege kendi özgür iradesi ile karar vermiştir ve bana görev vermiştir. Parti içi demokrasiyi egemen kılacağız. Bizim sivil hareketimiz buna dayanıyor. Ben partinin solunda bir arkadaşınızım ancak tüm arkadaşlarım kabulümdür. Eğer seçilirsem bize oy verenler kadar vermeyenler de kabulümüzdür. Hepimiz aynı evin çocuklarıyız. Partide kapıkulu devrini kapatmak zorundayız. Kimse kimsenin kulu değildir, olmamalıdır. Birlikte karar verelim, birlikte yürüyelim. Artık atamalı, tayinli yöneticiler istemiyoruz. Bu dönem kapanmalı. Bizimle çalışmak zor olacak. Gerektiğinde 24 saat sokakta olacağız. Biz her mahallede güçlü örgütümüzü yaratmalıyız. Sokakta toplantılar yapacağız. Herşeyi halkımız ile birlikte yapacağız" dedi.

'Baskılara rağmen mücadele edeceğiz'


Kongre öncesi konuşma yapan CHP il Başkanı Tacettin Bayır, birlik mesajı verdi. Artık birbirimizi değil, AKP'yi al aşağı etmek için çalışmalıyız diyen Bayır konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Bu görevler gelir geçer. İtilip kakıldığım, delege olamadığım zamanlar oldu ama asla partime küsmedim ve asla partimin aleyhine konuşmadım. Artık gün, birlik ve beraberlik günüdür. Artık beyaz sayfa açacağız. Sendikalar ve sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket eden, sorunlarına çözüm arayan bir parti olmalıyız. Söylemler ve projeler kağıt üzerinde kalmamalı. Anadolu'nun gözü kulağı İzmir'de. Konak ise İzmir'in amiral gemisidir. Ancak hepinizin bildiği gibi Başbakan Erdoğan, seçimler bittikten sonra iki hafta boyunca 'Teşekkürler İzmir' ilanı verdi. Faşizmin yöntemi algıyı yönetmektir. CHP'li olmak kolay değil. Aradaki oy farkını 73 bin daha açtık. Onların yandaş medyası olabilir. Parası da olabilir. İstedikleri gibi reklam yapabilirler ama asla İzmir kalesini bu partililer düşürmeyecektir. CHP'li belediye başkanlarının beceriksiz olduğu yönünde algı yaratmak istiyorlar. Kimse müfettiş istemiyoruz demedi. Buyursunlar göndersinler. Bizi sindiremeyeceksiniz. Bürokratların ellerini kollarını bağlayamayacaksınız. Büyükşehir Belediyesi üzerinde senaryo hazırlıyorlar. Bunların tamamı sindirme politikası. Üç büyük eylemimiz olacak. 27 Mart Salı günü, CHP grup toplantısı sokakta yapılacak. Herkesi oraya davet ediyorum. 30 Mart'ta genel başkanımız burada olacak. Metronun açılışını yapacağız. 3-13 Nisan arasında da yargılama sürecinde, sendikalar ve sivil toplum örgütleri ile birlikte yapılacak eylemlerde rol almanızı istiyorum. Korkmadan, sinmeden, baskılara rağmen mücadele edeceğiz. İzmir'de birinci partiyiz diyerek, yan gelip yatma lüksümüz yok. Yarın seçim varmış gibi çalışacağız. Son süreçte yaşanan imza kampanyaları ve tüzük olayı var. Artık tek vücut olacağız ve herkes partili olmanın gerektirdiği gibi hareket edecek. Ankara'ya, kavgalı ev görüntüsü vermeyeceğiz. Gelin hep birlikte Kemal Kılıçdaroğlu'nu başbakan yapalım."

Kongreye İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, İzmir Milletvekilleri Alattin Yüksel, Oğuz Oyan, Aytun Çıray, Erdan Aksünger, Mehmet Ali Susam, son tüzük kurultayında Divan Başkanlığı görevini üstlenen Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Çiğli İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer, Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay, Buca İlçe Başkanı Selim Bozdağ, Gaziemir İlçe Başkanı Elif Becek, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Murat Haluk Öncel, eski milletvekili Ahmet Ersin'in yanı sıra eski il başkanlarından Ekrem Bulgun, Kemal Karataş ve Rıfat Nalbantoğlu da katılım gösterdi.