CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Meclis'te, doktor önlüğüyle düzenlediği basın toplantısında, bu ay altı gazetecinin tutuklandığını, 23 gazetecinin gözaltına alındığını, yedi gazeteciye hapis cezası verildiğini, üç gazeteciye dava açıldığını, dört gazetecinin saldırıya uğradığını, bir gazeteciye soruşturma açıldığını, bir gazeteciye para cezası verildiğini, altı internet sitesine erişimin engellendiğini, bir televizyon ve radyonun kapatıldığını, "Sadece Diktatör" adlı tiyatro oyununun yasaklandığını belirtti.

Tiyatro oyununun yasaklanmasını protesto eden Yarkadaş, oyundan bir bölüm okudu ve yasakları tanımadığını söyledi. Yarkadaş, "AKP Türkiye'si tiyatro oyunlarını yasaklıyor, gazetecileri tutukluyor, aydınları hapse atıyor, düşüncelerini ifade eden doktorları apar topar gözaltına aldırtıyor. Doktorlara savaşlarda bile dokunulmaz." diye konuştu.

Gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyelerinin bir an önce serbest bırakılmasını isteyen Yarkadaş, şöyle konuştu:

"Gözaltına alınan doktorların tek suçu düşüncelerini ifade etmektir. Doktorlar her zaman yaşamdan yanadır. Bu doktorların sadece o bildiriden dolayı gözaltına alınmadığını biliyoruz. Gözaltına alınan doktorlar Çapa, Cerrahpaşa, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanelerinin arazilerinin yandaşlara peşkeş çekilmesine itiraz eden doktorlardır. Gözaltına alınan doktorlar şehir hastanelerinin, AKP'nin yandaşa rant yaratma politikasını teşhir eden ve buna karşı mücadele eden doktorlardır. Raşit Tükel, İstanbul Üniversitesi rektörlük seçiminde en çok oyu almasına rağmen, rektörlük hakkı gasbedilen bir doktordur. AKP, Afrin operasyonuna yönelik bildiriyi bahane ederek, aslında doktorlarla derin bir hesaplaşmaya girmiş ve onların meslek örgütlerini tasfiye etmeye çalışmaktadır. Gözaltı hukuksuzdur, siyasi hesaplaşma amacı gütmektedir."

Barış Yarkadaş, iktidarın önümüzdeki günlerde yeni bir KHK yayımlamaya hazırlandığını ileri sürerek, bu KHK ile meslekte 20 yılını dolduran 3 bin savcı ve hakimin emekliye sevk edileceğini iddia etti.