Aykut Polatlı- CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan gazetemiz Haber Ekspres'i ziyaret etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önseçime girmesi ile tabanın tüm MYK ve parti üyelerinin önseçime girmesi yönünde bir beklentinin oluştuğunu dile getiren Oyan, bir dahaki seçimlerde bunun uygulamaya geçirilebileceğini dile getirerek, 'mesaj alındı' dedi. Seçimlere az bir süre kalması dolayısıyla CHP'nin önseçimi atlatıp hızla genel seçime kanalize olması gerektiğinin altını çizen Oyan, 'Önseçimin kazasız bir şekilde atlatılması gerekli. Hemen ardından seçilemeyen aday adaylarının demorilize olmadan hızlıca genel seçim çalışmalarına katılması gerekiyor. Bu ciddi bir iştir. Yapılacak çok iş var, yapacak zaman ise kısıtlı' dedi.

2. Bölge'den 8 vekil çıkarabiliriz

Oyan, önseçimin CHP için önemli bir adım olduğunu ama kimsenin CHP ne kadar demokratik bir parti deyip oy vereceği beklentisi içersinde de olmadıklarını dile getirerek, 'İnsanları CHP'ye niçin oy vermeleri konusunda ikna etmeliyiz. Bunun içinde çalışmalıyız. Biz bunun farkındayız' dedi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2. Bölge'den önseçime girmesinin bu bölgedeki oy oranlarına belli bir katkısı olacaktır diyen Oyan CHP'nin 2. Bölge'den 8 vekil çıkarabileceğini dile getirdi, 'Sayın Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu 2. Bölgeden önseçimlerde birinci çıkacaktır. Bundan kesinlikle eminim. Eğer öyle olmazsa parti zarar görür. Bundan sonra da hızla seçimlere hazırlanacağız' dedi.

Keşke bir ay önce karar  verseydi

Kılıçdaroğlu'nun önseçim kararını geç ve ani olarak yorumlayan Oyan,  'Keşke bundan 1 ay önce karar verseydi. Kontejanların indirilme beklentisinin olduğunu da biliyorum. O zaman bu kontejan meselesi de konuşulabilirdi. Bu sefer böyle oldu. Bir dahaki sefer daha farklı olacaktır.'

Herkes önseçime girecek

Oyan, CHP yönetim kademesi ve partililerin önseçime girmesi taraftarı olduğunu bunun parti içinde konuşulduğunu dile getirdi 'Bir daha ki seçimler de tüm MYK ve partililer de önseçime girebilir. Bu konuda parti içinde yoğun bir istek ve beklenti var. Partililer doğal olarak başkanımız Kılıçdaroğlu önseçime girdi diğerleri niye girmiyor diyorlar. Şunu söyleyebilirim ki mesaj alındı. Önemli olan parti tabanını ön seçim nedeniyle canlanması. Eskiden tepeden vekil adayları belirlenirdi. Şimdi ise mahallenin ve köyün yolunu bilmeyen insanlar oralara gidip kendilerini insanlara anlatıyorlar.' dedi.