Gülçin Karaegemen-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından İzmir'de üçüncü kez gerçekleştirilen Parti Okulu, dün Balçova Termal Otel'de başladı. 3 gün sürecek olan eğitimler ile parti içi kimlik birliği yaratmak, partilileri ortak söylem altında bir araya getirmek, CHP'yi güçlendirmek ve parti politikalarını halka daha iyi anlatmak amaçlanıyor. Aydın ve Muğla'dan da katılımların olduğu eğitimlerde, yerel seçimlere dönük sandık örgütlenmesi başlıca gündem maddesini oluşturuyor.

Parti Okulu'nun açılış konuşmasını yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, İzmir'de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başladı. Üçüncü kez düzenlenen Parti Okulu'nun örgütü güçlendirecek bir çalışma olduğunu ifade eden Sarı, parti okullarının örgütlerin kurumsallaşma yolunda attığı önemli bir adım olduğunu belirterek, "Siyasi çalışma kolektif çaba, üretimin ürünüdür. Bunu da gerçekleştirdiğimiz parti içi çalışmalarımızla bu iddiamızı sürdürüyoruz. Bugüne kadar 2 bin 200'ü aşan parti eğitmeni yetiştirdik. Birlikte öğrenme olarak adlandırdığımız bu programda, artık üyelerimizi eğitecek 2 bin 200 eğitmenimiz var. Bu çalışmanın bir anlamı daha var. Daha önce örgütlerdeki temel üye eğitimine katıldınız ve bunu yaşayarak öğrendiniz. Önümüzdeki bir diğer hedefiniz de, şimdiden sonra parti eğitmeni olarak görev alarak, sizden sonra gelen üyelere eğitim vermektir. Bunu sizi yönlendiren bir yaklaşım olarak değil, size yardımı olan bir eğitim olarak görün. Sizler daha verimli çalışma yürütecek olan kadrolarımızı oluşturacaksınız" diye konuştu.

AKP kötüye kullandı


"İzmir bizim için ayrıcalıklı bir konuma sahip. Burada çevre illerden gelen üyelerimizi de aramıza kattık. Nihai hedefimiz eğitimler aracılığı ile örgütümüzü güçlendirmek ve parti politikalarımız halka daha iyi anlatabilmek ve iletişim ağlarını oluşturmak" diyerek sözlerine devam eden Sarı, Parti Okulu çerçevesinde 77 ilde eğitimlerin devam ettiğini vurguladı. Bugün halkın CHP iktidarına en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemin yaşandığını belirten Sarı, sözlerine şöyle devam etti: "AKP iktidarının 10'uncu yılında artık bu somut şekilde ortaya çıkmıştır. Halkımız ve kardeşlik olgusu, barış ortamı çok ciddi tehdit altında. AKP cumhuriyeti kullanarak, temel değerlerimizi çiğneyerek iktidar olmaya devam ediyor. Bugün hoyratça bu değerleri yok sayarak, halkın iradesini ve demokrasiyi kullanarak ülkeyi daha da kötüye götürüyorlar. CHP'nin ortaya koyduğu irade ile bu noktaya gelmelerine izin vermeyeceğiz. Hak ve özgürlüklerimizi amaçları uğruna kullanmayacaklar. AKP iktidarı bugüne kadar AB hedeflerini de emellerine alet ederek tüm değerler sistemimizi kötüye kullandı. Bugün iktidarda olanlar yıllardır çözülmesi gereken Kürt sorununu dahi kullanarak, kendi amaçlarının bir parçası yaptı. AKP bugün bir yandan özgürlük beklentilerini yükselterek, İmralı'da görüşmeler yaparken, diğer yanda Kandil'e bomba yağdırıyor. Biz kardeşlik ve barış istiyoruz. Biz demokratik bir düzen içinde, cumhuriyetin demokrasi ile taçlandırıldığı bir ortam istiyoruz. Demokrasinin kurum ve kurallarıyla gerçekleştiği hak ve özgürlüklerin egemen olduğu bir ortam yaratmak istiyoruz. Bunu da gösterdiğimiz çabalar ile gerçekleştireceğiz."


1500 partiliye eğitim


CHP İl Başkanı Ali Engin ise yaptığı konuşmada partililere seslenerek, İzmir'de 250 proje gerçekleştirdiklerini fakat bu sayıyı önümüzdeki dönemlerde bine çıkarmayı hedeflediklerini aktardı. Şuan İzmir'de üç günlük eğitimden geçen partili sayısının bin 500 civarında olduğunu hatırlatan Engin, "Bu sayıyı 8 bine çıkarmak amacındayız. Yerel seçime giderken meclis üyesi, belediye başkan adayı arkadaşlarımızın formasyonlarını tamamlamasını istiyoruz" diye konuştu.