37 Milletvekili aday adayının bulunduğu Aydın'da 2. sıra kontenjana ayrılırken, toplam 20 bin 709 CHP üyesinin oy kullanacağı bildirildi.
Henüz kontenjan adayı konusunda genel merkezden bir bilginin gelmediğini ifade eden CHP Aydın İl Başkanı Hulisi Şahinci, kontenjan adayının isim belirlemesinin 13 Nisan'a kadar süresinin olduğunu belirtti. 7 Milletvekili çıkacak Aydın'dan CHP'den 37 Milletvekili aday adayı bulunmasına vatandaşların yoğun teveccühü olarak yorumlayan Şahinci, "Aydın'da üye bazında bir ön seçim yapacağız. Hakim huzurunda normal bir seçim gibi her ilçede kurulacak sandıklarda 20 binin üzerindeki üyemiz oy kullanacak. Üyelerimiz kendi iradeleriyle partimizin milletvekillerini belirleyecek. Buda partimizin gücünü göstermektedir. Ön seçim dolayısıyla Aydın'a bir hareketlilik geldi. Bütün adaylarımız ilçe ilçe, belde belde gezip kendilerine tanıtma gayreti içerisindeler. Parti tabanımız kimi isterse milletvekili adaylarımız onlar olacak" şeklinde konuştu.

Pazar günü sabah 08:00'de oy verme işleminin başlayacağı ön seçimlerde akşam 17:00'de oy kullanma işleminin sonlandırılacağı öğrenildi. 20 bin 709 CHP üyesinin oy kullanması beklenen ön seçimde Aydın Merkez'de partililer Yedi Eylül İlköğretim Okulu'nda oy kullanacak.