CHP Genel Merkezi tarafından görevlendirilen 30 milletvekili, Suriye'de yaşanan olayların ekonomik ve sosyal yaşama olan etkilerini araştırmak ve alınması gereken önlemleri tespit etmek için Mardin, Gaziantep, Adana, Şanlıurfa, Şırnak, Hatay, Mersin, Kilis, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de incelemeler bulunacak. CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven'in de aralarında bulunduğu CHP'li vekiller, sınır bölgesinde yer alan illerde gözlem ve temaslarda bulunacak ve ulaştıkları sonuçları bir rapor halinde CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na sunacak.
 
Güven, yapacakları incelemeyle ilgili, "Suriye'de yaşanan olayların bölge illerimize olan ekonomik ve sosyal etkilerini ayrıntılarıyla araştıracağız. Bu ziyaretin, Suriye sorununun ekonomik ve sosyal yaşama olan etkileriyle beraber, bölgedeki sosyal hayatı, iş hayatını, yatırım koşullarını, çalışma koşullarını yerinde incelenmesi açısından da son derece önemli bir ziyaret olduğunu düşünüyorum. Heyet olarak bölgedeki esnaf, ticaret ve sanayi odalarını, sivil toplum kuruluşlarını, yerel yönetimleri, yatırımcıları ve vatandaşlarımızı ziyaret ederek, onların sorunlarını dinleyecek, sorunlara bakışını, taleplerini kaydedeceğiz. Kapı kapı dolaşıp halkını sorunlarını dinleyecek, o sorunları CHP gurubu olarak TBMM gündemine getireceğiz" dedi.

Bu kapsamda, CHP milletvekilleri Güven, Doğan Şafak ve Malik Ecder Özdemir Mardin'de, Sena Kaleli, Hasan Akgöl ve Refik Eryılmaz Hatay'da, Salih Fırat ve Faik Tunay Şırnak'ta, Ali Serindağ, Mehmet Şeker ve Umut Oran Gaziantep'te, Serdar Soydan, Recep Gürkan ve Mevlüt Dudu Şanlıurfa'da, Aytuğ Atıcı, İsa Gök, Ali Rıza Öztürk, Vahap Seçer ve İhsan Kalkavan Mersin'de, Ali Demirçalı, Turgay Develi, Ümit Özgümüş, Ali Ediboğlu Adana'da, Alaattin Yüksel ve Özgür Özel Osmaniye'de, Bülent Tezcan ve Erdal Aksünger Kilis'te, Ali Sarıbaş, Durdu Özbolat ve Engin Özkoç da Kahramanmaraş'ta incelemelerde bulunacak.