TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Ekşi, Türkiye'de gazetecilerin özgürce göre yapmalarına sadece Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu gibi ceza içeren yasalardaki hükümlerin engel olduğu yönünde bir genel anlayış olduğunu belirtti. Oysa medya dünyasının görevini özgürce yapmasına, gazetecilerin sosyal güvenceden yoksul şekilde çalıştırılmalarının da çok büyük bir engel olduğunu ifade eden Ekşi, bu yasa teklifinin MHP ve AK Parti'nin gazeteci kökenli milletvekillerine de sunulduğunu ancak, yanıt gelmediğini söyledi.

Mevcut 212 sayılı yasanın, onu ihlal eden işverene sadece 200 TL para cezası öngördüğünü belirten ekşi, "Önerimiz hem yaptırımı yükseltmekte, sözleşmesiz çalıştırılan her gazeteci için en az 5 bin TL para cezası, hem de sadece yazılı basını değil, radyo, televizyon, gibi elektronik basını ve internet gazeteciliğini de kapsamaktadır" dedi.

Yasa teklifiyle, yasanın bozuk Türkçesini düzeltmeyi ve ayrıca gazeteciliğin kalitesini artırmayı amaçladıklarını belirten Ekşi, şunları kaydetti:
"Öneri, gazetecilik dediğimiz son derece önemli işin, bir yanda işverenin, öte yanda istihdam ettiği gazetecinin uymaya söz verdikleri meslek ilkelerine göre yapılmasını amaçlamaktadır. Böylece görevini o ilkelere uygun şekilde yaptığı halde, örneğin gerçeği yazdığı halde, işine son verilen gazetecilerin hakları korunabilmektedir. Hem bu önerimiz hem de TBMM Başkanlığı'na 15 Kasım 2011 tarihinde sunduğum, muhabir, foto muhabiri ve kameraman olarak 'alanda' görev yapan gazetecilerin 360 günlük çalışmalarına 90 gün yıpranma payı yani fiili hizmet süresi zammı eklenmesini öngören yasa önerim de yasalaşırsa, gazeteciliğimize bir nebze olsun katkıda bulunmanın mutluluğunu duyacağız."