Recep Tayyip Erdoğan, seçim anketlerindeki son duruma ilişkin olarak, "Partimizle alakalı şu anda 45-50 aralığında neticeler geliyor. CHP ile ilgili 25-30 aralığında neticeler geliyor, MHP ile ilgili ise adeta bir baraj noktasında 10-12 arasında bir durumu söz konusu" dedi.

Daha önceki seçimlerde belirli çevrelerin "AK Parti'den memnunuz ama oy vermeyeceğiz" dediğinin hatırlatılması üzerine Erdoğan, o grubun "biz bu dönemde bire beş kazandık ama oyumuzu vermeyeceğiz" diyen malum grup olduğunu, futbol takımı tutar gibi parti tuttuklarını söyledi. Erdoğan, "Ama siyasi partilere böyle yaklaşılmaz. Siyasi partiler futbol takımı değildir" dedi.

"Önce süper lige çıkacaksın"

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siz sürekli canlı yayına davet ediyor, çıkacak mısınız?" sorusuna karşılık, Kılıçdaroğlu'nun "bizi süper lige çıkarın" dediğini söyledi. Erdoğan, "En sonunda kabul etti, fakat hangi ligde olduğunu söylemiyor. Ben dedim amatör ligde oynuyor bu. Dolayısıyla bir defa amatör ligden bir anda süper lige çıkılmaz. Önce bir üçüncü ligde oynayacaksın, ikinci lige çıkacaksın, ikinci ligde Bank Asya'ya geçeceksin, Bank Asya'dan sonra süper lige çıkacaksın. Dört seçim geçirmesi lazım. Bu iş öyle kolay değil" dedi.