CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven yaptığı açıklamada, muhalefet partisi olmanın sorumluluğu gereği, haksız işe almaları açıklamak zorunda olduklarını, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci’nin akrabalarını küçük düşürmemek amacıyla isimlerini açıklayamayacağını kaydetti. CHP’li Yurtseven, şöyle dedi:

"Demokrasiyi 'Kurallara uyma rejimi' değil de 'Kuralına uydurma rejimi' olarak gören AKP’nin yandaşlarını koruma, kollama ve kayırma sistemi artık tam bir siyasi cinliğe dönüşmüştür. Biz bunu, AKP İl Başkanı Avni Örki’nin çiçeği burnunda devlet memuru eşinin Sağlık Müdürlüğü’nde müdür yapılmasında yaşadık. Vicdanları sızlatan bu atamanın yankıları bitmeden bu kez AKP Denizli Milletvekili Bilal Uçar’ın imam olan kardeşinin 3 yılda inanılmaz yükselişine ve sonunda adeta uçurularak Pamukkale’ye Kültür ve Turizm İşletme Müdürü olarak atanmasına tanık olduk. Aynı senaryoların Denizli Belediyesi’nde sahnelendiğini belgeledik. AKP Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci’nin şirketindeki şoförü ve 4 akrabasının Belediye Başkanı Osman Zolan tarafından işe alındığını ortaya çıkardık. Siyasi sorumluluğumuzun gereği akrabalarının kamuoyunda küçük düşürülmemesi için ad ve soyadlarını değil sadece rumuzlarını veriyoruz. Zeybekci’nin ablasının torunu G.Ö. şuanda Özel Kalem Müdürü, yeğenleri Ü.H. ve G.Z. Mali Hizmetler Müdürlüğü’nde çalışıyor, halasının kızı G.E. Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan’ın sekreteri, şirketindeki şoförü Ö.K. de Mali Hizmetler Müdürlüğü’nde çalışıyor. Zeybekci’nin akrabaları, Zeybekci’nin belediye başkanlığı yaptığı 2004-2011 yılları arasında işe alınmamış. Akrabaları Osman Zolan döneminde işe alındı. Anlaşılan Nihat bey 'Fatura bana kesilmesin' diye zamanlamayı iyi yapıyor ve ateşi kendi eliyle tutmak yerine Zolan’ın eline tutuşturuyor."

Yurtseven, Nihat Zeybekci’nin belediye başkanlığı döneminde şirketinde sekreter olarak çalışan B.D.’yi belediyede işe alıp, Özel Kalem Müdürü yaptığını, bu kişinin memuriyet hakkını elde ettikten sonra da Taşınır Kayıt Kontrol servisine verdiğini, milletvekili seçildikten sonra geçici görevle Ankara’ya götürdüğünü araştırmaları sonucu ortaya çıkardıklarını söyledi. CHP’li Ömer Yurtseven, şöyle konuştu:

"2011 seçimlerinde AKP’den Denizli Milletvekili adayı olan Ayhan Soyfidan’ın eşi D.S., daha önce AKP Denizli örgütünde personel olarak görev yaptığını öğrendiğimiz M.P. ile M.D. taşeron şirkette işçi olarak çalışırken, sınavsız bir şekilde İl Özel İdaresi’ne memur olarak atanmıştır. Her eleştirilerinde “CHP zihniyeti' ifadesi kullananlara şunu söylemek isteriz; AKP zihniyetinin foyası iyice ortaya çıkmıştır. Denizli’yi AKP’nin çiftliği gibi gören zihniyet artık çökmüştür. AKP’ye son olarak şu mesajı vermek isteriz. Sizin adınız, bizim ise alnımız ak."