CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, su ve orman kaynaklarının özel sektöre bırakılmasının Anayasa ve kamu yararına aykırı olduğunu öne sürdü.

Ayhan, şöyle devam etti: "AKP Hükümeti, su ve çevre hakkı ihlali yapmaktadır. Oysa yaşamın vazgeçilmezi olan su, herkese ve kamuya aittir. Sular devletin hüküm ve tasarrufu altında kalmalı ve su üzerinde özel mülkiyet hakkı tesis edilmemelidir. Her insanın sağlıklı ve güvenli suya erişim hakkı korunmalıdır. Bu nedenle suyun, meta haline getirilmesi, su kaynaklarının kiralanması ve su hizmetlerinin özelleştirilmesine 'dur' demenin ötesinde, insanların temel gereksinimini karşılayacak miktarda su, ücretsiz olarak sunulmalıdır."

2009 yılında yapılan yasal değişiklikle orman alanlarının büyük bir yağma ile karşı karşıya bırakıldığını öne süren Ayhan, hükümetin 2B arazilerinin satışına hazırlandığını, bu arazilerin asıl müşterisinin yerli ve yabancı inşaat şirketleri olduğunu kaydetti.

Ayhan, "Ulusumuzun beklentisi, AKP hükümetinden halkın yaşam kaynağı olan sudan ve ormandan derhal elini çekmesidir. Bu beklenti, ülkemizin yarınları için zorunlu ve yaşamsaldır" dedi.

Soruları da yanıtlayan Ayhan, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin "2B" konusunda çalışma yapıldığını belirtiği anımsatılarak, "Bu, söylediklerinizle çelişmiyor mu?" diye sorulması üzerine, "Çelişen bir şey yok. Biz, 2B çalışmalarında yapılacağını tahmin ettiğimiz bir yanlışlığa vurgu yaptık. Yoksa 2B sorununun, Türkiye'nin çözülmesi gereken yaşamsal bir sorunu olduğunu ben de biliyorum. Kırsalda çok ciddi sorunlar var. Bu sorunların bir an evvel çözülmesi gerekiyor. Bu konuda hepimiz üzerimize düşeni yapacağız. Ben, peşkeş çekmeye karşı bir uyarı yapıyorum" yanıtını verdi.