CHP'li Böke, Başbakan Binali Yıldırım'ın bugün yaptığı konuşmada, 'CHP'nin PKK ve IŞİD'le ilgili tezkerelere hayır dediği' iddiasına yanıt verdi. Böke, "Yalanla siyasete başvuruyorlar" diyen Böke şöyle konuştu:

"Genel Başkanımızın, Başbakan'a sorduğu 11 soruya yanıt almış değiliz. Yalanla siyasete başvuruyorlar. CHP'nin hangi tezkereyi evet ve hayırla reddettiğini çarpıtarak, başka bir siyaset üretemiyorlar. Acilen iktidar IŞİD tehdidine karşı adım atmalı. Bu adımların atılmadığı her gün AKP hükümeti tarafından Türkiye bir güvenlik ateşine atılıyor demektir. IŞİD'i koruyor anlamına gelir. AKP bir terör örgütüne yardım ve yataklık ediyor demektir."

'BU ÇILGINLIKTIR'

Türkiye'ye sığınan Suriyeli'lere vatandaşlık verilmesi konusuna da değinen Böke şunları söyledi:

"Bize düşen görev, onların kendi vatanlarında yaşamalarına imkan verecek düzende rol oynamaktır. Şimdi de bir siyasi hesapla, 3 milyon insanın üzerinden yeni siyaset tasarlanıyor. Önce AB ile pazarlık malzemesine dönüştü. Şimdi de onların acılarını suiistimal ederek vatandaşlık pazarlığı ortaya koyuyor. 'Ensarız' diye yalan söylemlerle oyalanıyoruz. AKP bugüne de, yarına da ipotek koyuyor. Saray rejimi ne 3 milyona değer veriyor ne de Türkiye vatandaşlarına. Saray rejimi varsa yoksa kendisiyle meşgul. Önemli olan iktidarının devamı. Biz insanların siyasete alet edilmesine izin vermeyeceğiz. Bu çılgınlıktır. Önlenemez ekonomik sorunları olur. Sosyal yapıyı alt üst eder. TC kimsenin babasının malı değildir. Yapılan ihanettir."

'VATANDAŞLIK DEĞİL, VATANLARI VERİLSİN'

Saray rejiminin sorumsuz politikasının ülkede yabancı düşmanlığı da doğurduğunu öne süren Selin Sayek Böke, Suriyeli'lere vatandaşlık değil vatanlarının verilmesini istiyoruz. Kendi topraklarında yaşadıkları evlerinin inşa edilmesini istiyoruz" dedi. Böke Suriyeli'lere vatandaşlık konusunda referandum yapılmasını istedi.