İzmir’in özellikle de siyasetin harman olduğu ilçe olan Buca’nın devlet bürokrasine kazandırdığı önemli isimlerin başında gelen CHP İzmir Birinci Bölge Milletvekili adayı Dr. Turgay Bozoğlu, seçim bölgesi ve memleketi olan Buca ilçesinde seçim çalışmalarını başlattı. Bozoğlu, Buca esnafına ve Buca ilçesindeki sivil toplum örgütlerine ziyaretlerde bulunup, CHP’nin başta ‘Aile Sigortası Projesi’ olmak üzere CHP'nin hazırladığı programlarla Türkiye'nin sorunlarının ve çözüm önerilerini ve hedeflerini anlattı.

Sorunları Biliyiroz; CHP'nin İktidarında Çözeceğiz

Bozoğlu, ziyaretleri esnasında yaptığı açıklamada, Kemal Kılıçdaroğlu önderliğindeki CHP'nin, Türkiye’mizin sorunlarına dair çözüm önerilerini tespit ettiğini belirterek, CHP Türkiye’de devrim yaratacak bir program hazırlamıştır. 41 başlık altında topladığımız Türkiye’mizin sorunlarına dair CHP’nin hazırladığı çözüm önerilerini halkımıza anlatıyoruz. Eğitimden sağlığa, ekonomiden yolsuzluklara, işsizlikten istihdama, turizmden sanayiye, yoksulluktan emeklinin, yaşlının, engelli vatandaşlarımızın, gençlerin, kadınların, çiftçinin, esnafın, öğrencinin, işçinin, öğretmenin sorunlarına ve çözüm önerilerine yönelik hazırladığımız çok önemli çalışmalarımız var. Bu çalışmalarımızla halkın iktidarına yürüyoruz. Halkımızın desteğiyle 13 Haziran tek başına Halkın İktidarını kurmaya olan inancımız tamdır.’ dedi.

AKP Hükümeti İzmir'i Yok Saydı

Bozoğlu, AKP hükümetinin yatırım yapmaması nedeniyle İzmir ve ilçelerinin başta sanayi, tarım, hayvancılık, ulaşım, istihdam ve turizm yönünden diğer illere göre çok geride kaldığını, AKP’nin İzmir’e üvey evlat olarak baktığını ifade ederek, AKP hükümetinin İstanbul’a, Ankara’ya yaptığı yatırımların onda biri İzmir’e gelmedi.’’dedi.


13 Haziran'dan Sonra Herşey Farklı Olacak

13 Haziran’dan sonra halkın iktidarının kurulmasıyla İzmir’i ve ilçelerini başta sanayi, tarım, hayvancılık, ulaşım, istihdam ve turizm alanlarında cazibe merkezi haline getirme hedefi ve azmiyle çalışacaklarını ifade eden Bozoğlu, çocukluğu, gençliği, eğitimi İzmir’de geçmiş, Şirinyer yaşayan, bürokrasi görevim nedeniyle Ankara’da görev yapsam da; İzmir’den hiç bağını koparmamış biri olarak güzel İzmir’imizdeki insanlara daha fazla nasıl faydalı olabilmek ve onlara daha fazla hizmet etmek amacıyla çıktığımız bu yolda gecemi-gündüzüme katıp İzmir için, İzmirli için hep çalışacağım’’ dedi.


Halkımın Sesi Olacağım


İzmir halkının desteğiyle milletvekili seçileceğine inancının tam olduğunu belirten Bozoğlu, 13 Haziran’dan sonra bir ayağımın Ankara’da TBMM’de, bir ayağımın İzmir’de olacak. Halkıma hiçbir zaman sırtımızı dönmeyeceğim. İzmir’in çözüm bekleyen sorunlarının çözümü için sürekli İzmir halkıyla, esnafıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, sanayicileriyle, işadamlarıyla, çiftçisiyle, üreticisiyle, turizmcisiyle istişare halinde olacağım. İzmir’den dün olduğu gibi, bugünde, yarında bağımızı iletişimimizi koparmayacağız. Halkımızla sürekli iletişim içerisinde olacağım. Yapılacak her türlü eleştiri, teklif ve önerileri de çalışmalarımıza bir ışık değerlendireceğiz.” dedi.


Dr. Turgay Bozoğlu Kimdir?

Maliye Bakanlığı'nın çalışkanlığı ve başarılarıyla gözde bürokratları arasında yer alan Bozoğlu 1964 yılında doğdu. İlk öğretimini önce Buca Vali Rahmibey İlkokulu'nda ardından Şirinyer Lisesi'nin ortaokul bölümünde tamamladı. Lise eğitimini İzmir Atatürk Lisesi'nde başarıyla biteren Bozoğlu, üniversite eğitimini A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünde tamamladı. ABD Southern New Hapshire Üniversitesi'nde İşletme ve Finan Bölümünde Master yaptıktan sonra A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Doktora'sını tamamladı. Maliye Bakanlığı'nda Hesap Uzaman Yardımcılığı, Hesap Uzmanlığı, Baş Hesap Uzmanlığı ve Maliye Bakanlığı Bakan Danışmanlığı görevleri yürüten Bozoğlu, Evli ve iki çocuk babası, iyi derece de İngilizce bilmektedir.