Torbalı Kır kahvesinde düzenlenen toplantıya CHP İzmir il başkanı Ali Engin ve İl Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra, CHP Torbalı ilçe başkanı Faruk Akpınar ve Torbalı belediye başkanı İsmail Uygur da katıldı.

Konuşmaların ardından söz alan CHP İzmir il başkanı Ali Engin’in gündeminde çözüm süreci ve ülkenin diğer gündemlerinin hiç konuşulmaması vardı. Engin, CHP’nin takındığı tavrın AKP’yi ve milletin bütünlüğünü, kardeşliğini istemeyen bazı kesimler tarafından bilerek çarpıtılmaya çalışıldığı belirterek şunları söyledi: Bugün Torbalı da olmaktan çok mutluyum. Özellikle muhtarlarımızla bir araya gelmek bizim çok önemsediğimiz bir konu. Çünkü muhtarın kimseye eyvallahı yoktur. O mahallesine gelen hizmete, sokağında yaşayan komşusunun derdine bakar. Çözüyorsanız sorunları ne ala, ama çözemiyorsanız yüzünüze karşı takır takır söyler. Ne mutlu ki bize bugün Torbalı ile birlikte 9.sunu gerçekleştirdiğimiz muhtar buluşmalarımızda CHP’li belediyelerimizden şikayet duymadık. Bir parti il başkanı için bu gurur verici bir olay. Demek ki, belediye başkanlarımızın muhtarlarımızı önemsiyor ve onlarla birlikte çalışıyor. Görüyorum ki Torbalı’da da hem ilçe hem belediye başkanımız muhtarlarımızı ihmal etmemiş ve gayet güzel çalışmışlar. CHP’nin asıl meselesi budur zaten, hizmet üretmek. Bakın Genel başkanımızın bizlere talimatı halkın arasında olun, halkı dinleyin ve sorunlarını çözündür. İzmir’de ilçe ilçe, köy köy geziyor, vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Herkesin dilinde aynı şey var. Şunu söylüyorlar ‘Artık dayanacak gücümüz kalmadı, kurtarın bizi AKP’den’. Vatandaş bıkmış, geçler işsiz, köylü tarlası var ekemiyor ağır maliyetlerin altında ezilmiş, kadınlarımız etinden dişinden arttırarak büyütüp okuttuğu çocuklarının geleceği için endişeli. Peki bu kadar sıkıntının olduğu, çözüm bekleyen milletin olduğu yerde AKP ne yapıyor, tutturdu bir başkanlık sistemi gidiyorlar.

Biz Tavizsiz Çözüm, AKP Başkanlık Sistemi İstiyor

Başkanlık sistemi uğruna başlattıkları çözüm süreci adındaki süreçten milletin haberi yok. Ne yapıyorsunuz, gizli saklı yürüttüğünüz bu süreçte neler konuşuyor, neyin sözünü veriyorsunuz diye sorduğumuzda da, yavuz hırsız misali üste çıkmaya çalışıyorlar. Bir kere artık yaratmaya çalıştıkları CHP çözüm istemiyor propagandası çökmüştür. Milletimiz gördü ki CHP, AKP’den de onun işbirlikçilerinden de önce, çözüm için çalışmaya başlamış, raporlar hazırlamış ve akil insanlar dahil tüm çalışmaları kamuoyuna sunmuştur. Millet anladı ki gerçek ve kalıcı barışın teminatı CHP’dir. Kim bu ülkede akan kan dursun, terör bitsin istemez. Herkes ister ama bizler, sizler gerçekten huzur olsun diye hiçbir çıkar gözetmeden ve Cumhuriyetimizin yasalarından, değerlerinden taviz vermeden isteriz, birileri de Başkanlık sistemi gelsin, yandaş düzeni devam etsin diye pazarlık ederek taviz vererek ister.
Tüm bu süreç halkımıza empoze edilirken, halkımızın çektiği sıkıntılar unutturulmuştur. İşsizlik, yolsuzluk, atanamayan öğretmenler, dünyanın en pahalı mazotunu kullanan köylümüz, Bütünşehir yasasıyla kapatılan beldeler köyler, dünyanın en dövizle borçlanan Avrupa da 1., Dünya da 2. Ülke olduğumuzdan AKP ve Sayın Başbakan hiç söz etmemektedirler. CHP bunları söylediği, gerçekleri anlattığı için rahatsız olup bizlere çamur atmaya kalkanlar bilmedir ki, bu oyun bu defa tutmaz. Her zamankinden daha fazla halk desteği almış bir CHP geliyor. Tam da ülkede iktidar değişikliğine, yeni bir başbakana ihtiyaç varken CHP bir kez daha, örgütüyle, belediyeleriyle ve halkın arasından gelen lideriyle umut olmuştur. İlk işimiz yerel seçimlerde AKP’ye sandığı dar etmek bunun için biz hazırız, halkımız hazır.