İzmir'de CHP İl Başkanı Ali Engin'in Romanlar'la başlayıp göçmenlerle sürdürdüğü hemşehri dernekleri buluşmaları, önümüzdeki hafta Karadenizliler'le devam edecek. Bornova Belediyesi Şahin Tepesi Tesisleri'nde gerçekleşen toplantıya Bosna- Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak, İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, eski milletvekilleri Kemal Vatan, Muharrem Toprak, göçmen dernekleri ve partililer katıldı.

KILIÇDAROĞLU BALKANLAR'A GİDECEK

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki günlerde Balkanlar'a gezi düzenleyeceğini belirterek, "İzmir'in İzmir olmasında önemli katkılarınız var. Önemli olan barış ve hoşgörü ortamının kentlilik bilincinin diğer kentlere yaygınlaşması. Genel Başkanımız, önümüzdeki günlerde Balkanlar'a gezi düzenleyecek. İlçe belediyelerimiz de kardeş şehir uygulamaları ile Balkanlar'la diyalog halindeler. Aranızda başka partilere oy vermiş kişiler de var, olmalı da. İnsanlar farklı görüş ve inançlara sahip olabilirler. Demokrasinin geliştiği tüm ülkelerde siyasi partiler vardır ve dönem dönem bu partiler değişir. Yenileşmeye, gelişmeye biriken enerjiye sibop olarak başka bir siyasi parti gelir" dedi.

TOPÇU KIŞLASI YİNE MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP İl Başkanı Engin, geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde Gezi Parkı'na Topçu Kışlası'nın yeniden yapılmasını gündeme geldiğini hatırlatarak, "Toplumla çatışma ve bildiğini yapma anlayışı demokrasiye aykırı. 12 yılın sonunda bu iktidarla yola devam edilemeyeceği görüldü. Çözüm süreci de öyle. Biz barış istiyoruz ama böyle barış olmaz. Doğu'da bazı kentlerde PKK mahkemeler kurmuş, barış isteyen partinin böyle davranması mümkün mü bu, barış mı? PKK silah bıraksın her şeyi konuşabiliriz. Demokratik haklarını elde edebilmek için metroya bomba koymaya, birbirini öldürmeye gerek yok. Eğer amaç buysa. Kobani ile amacın bu olmadığı görüldü. Amaç barış değil ülkedeki ayrımcılığı sağlamak. AKP de buna alet oluyor" dedi.

'KEMALPAŞA'DA CAMİ İHALESİNİ İPTAL EDİLDİ'

CHP'li Engin, AK Parti'nin "CHP gelirse cami yapmaz, orucu yasaklar" gibi söylemlerle kara propaganda yaptığını öne sürerek, "İzmir'e baktığınızda CHP'li belediyelerin 10 yıldır 400 caminin temizliğini, bakımını onarımını yaptığını yine CHP örgütlerinin bu konuda hiçbir sorunu olmadığını Ramazan'da hep beraber aynı sofrayı paylaştığını görürsünüz. Kemalpaşa Belediyesi'nde seçimi kaybeden CHP'li başkanımız 6 milyon liraya belediye kaynaklarıyla ana cadde üzerinde bir cami temeli attı. Yerine gelen AK Partili belediye başkanı ihaleyi iptal etti. Gerekçesi, merkezi bir yerdeymiş ana caddede cami olmazmış. Buraya AVM yakışır mantığı var. Bu yalana, safsataya inanmayın. CHP her şeyi yapabilir ülkeyi yönetebilir. Bu iktidarı devralmamız lazım. Çünkü ülkenin başka gücü yok. 50- 60 yıldır iktidar olamadık biz de kendimizi sorguluyoruz. Örgütte yılgınlık var. Cumhurbaşkanlığı seçiminde örgütün çoğu sandığa gitmedi. Ancak umutlu olmak zorundayız. 7 Haziran'dan sonraki ilk seçim dört yıl sonra o nedenle bu seçim önemli. STK'ları önemsiyoruz. Bu hasarı önleyecek yeni bir birlikteliğe ihtiyacımız var. Bize destek verin Türkiye'yi değiştirelim."

'YARDIM YAPARKEN BİZE SORUN'


Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak, ilçe belediyelerin yaptığı kardeş şehir protokollerinin kağıt üzerinde kaldığını belirterek, buna özen gösterilmesini istedi. Baysak, "İzmir seçimlerde görevini yaptı. Bütün görev İzmir dışındaki diğer illere kalıyor. Aday olamayanlar başka partiye geçiyorlar. Bunu doğru bulmuyoruz. Bölgemize yapılan yardımları bize sormadan yapmayın. Amaç soydaşlara yardımca hizmetse oraları bilenlerle istişarede yarar vardır" dedi.

'GEZİ SÜRECİNDEN DERS ÇIKARIYORUZ'

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, ilçeyi ortak akılla yönetmek istediğini belirterek, "Gezi sürecinden ders çıkarıyoruz. 'Ben yaptım oldu' değil ortak aklı egemen çıkarmayı hedefliyoruz. Bornova'da belli günlerde kermesler düzenleyebilirsiniz. Amacımız Bornova'da birlikte güçlü olabilmek, aşure olabilmek. Farklılıklarımız zenginliğimizdir. Annelerin ağlamadığı mutlu bir Bornova hayal ediyoruz. Kimseyi ötekileştirmeden bir ve beraber olmalıyız" dedi.