Aday adaylığını açıklayan Şener Akdemir, İstanbul Yeditepe Üniversitesi İngilizce Siyaset Bilimi ve Uluslarası İlişkiler Bölümü'nü bitirdi.

Özgür bir Türkiye için aday olduğunu belirten Akdemir'in basın toplantısına eski milletvekili olan babası Vezir Akdemir, annesi Mühübe Akdemir de izleyici olarak katıldı. Mahalle delegesi olarak politika yapmaya başlayan Vezir Akdemir, CHP'de milletvekili olarak İzmir'i temsil etti. Aile yaşamında politika ile içiçe büyüyen oğlu Şener Akdemir de önce üniversite tercihini sonra da yaşam tercihini bu yönde kullandı. İstanbul Yeditepe Üniversitesi İngilizce Siyaset Bilimi ve Uluslarası İlişkiler Bölümü'nü bitiren Şener Akdemir, İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı. İlk kez lise yıllarında öğrenci temsilciliği yapan Şener Akdemir, üniversite öğrenciliği döneminde Uluslarası İlişkiler Kulübü'nde devam etti. Türkiye çapında üniversite öğrencilerinin ilk kez toplu halde devlet yöneticilerini ziyaret etmesine sorunlarını dile getirmesine ve paylaşımlarda bulunmasına öncülük etti. Uluslarası İlişkiler Kulübü'nde 2006-2008 yılları arasında Genel Sekreterlik görevini başarıyla yürüttü. Bologna Uyum Süreci(Avrupa'da Yükseköğretim alanı yaratmayı hedefleyen bir reform süreci) komisyon üyeliğini üstlendi. Mayıs 2009 yılında Yeditepe Üniversitesi Öğrenci Konseyi seçimlerinde birçok öğrencinin ve topluluğun desteğini alarak Öğrenci Konseyi Başkanlığı'na seçildi.


Öğrencileri CHP ile tanıştırdı


Türkiye genelinde öğrenci konseylerininin örgütlenmesini başlatan Şener Akdemir, Türkiye genelindeki Öğrenci Konseylerinin örgütlenmesini başlatarak bu konseylerin Cumhuriyet Halk Partisi'yle tanışmasını sağladı. Halkın iktidarı için CHP'de politika yapmayı seçtiğini belirten Akdemir, "Öğrencilerin ve gençlerin sorunlarına çözüm üretibilmek için sayıları beş yüz bini bulan 29 üniversitenin konsey başkanları ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin desteğini alarak milletvekili aday adayı oldum. Üniversiteler üzerinde adeta kelepçe olan YÖK'ün kaldırılması ve Üniversite rektör seçimlerinde öğrencilerin oy hakkı için adayım. Herkesin yükseköğretim yapabilmesi, parasız eğitim ve öğrencilerin yurt sorununu ortadan kaldırmak için adayım. Gözlerimizin önünde öğrencilerin coplanmadığı, kadınlarımızın ve çocuklarımızın yaka paça gözaltına alınmadığı bir ortam için adayım" diye konuştu. Özgür bir Türkiye için aday olduğunu söyleyen Akdemir, "12 Haziran seçimlerinde Türk Halkı AKP'nin biletini kesecek. Yoksulluk sınırı altında yaşayan milyonlar AKP'ye 'one minute' diyecek. Gazetecilerin, memurların, işçi ve sendikaların mesleklerini korkmadan ve özgürce yaptıkları bir Türkiye için adayım. İşçi ve Sendikaların mesleklerini korkmadan ve özgürce yaptıkları bir Türkiye için adayım. İnsan haklarına ve emeğe değer verilen, barış dolu yarınlar için adayım.Cumhuriyetimizin 100. yılında geleceğe güvenle bakan, daha demokratik, daha özgür, güçlü bir Türkiye için adayım" dedi.(Emine Kantarcı)