Esin Gençel - Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı Gençlik Kolları, Bayraklı sevgi yolunda bulunan ilçe binası önünde basın açıklaması yaptı. Bayraklı Gençlik Kolları Başkanı Serkan Arda, TBMM'nin devre dışı bırakılarak Patriot füzelerinin Türkiye'ye getirilmesinin ülke çıkarlarına aykırı olduğunu belirterek, "Türkiye çok karanlık bir döneme girdiği bugüne bulunan iktidar sayesinde geldi. Suriye ile yapılacak bir savaş sonrası ağıtların Türkçe, Kürtçe, Arapça zafer çığlıklarının ise İngilizce ve İbranice olacağını biliyoruz. Ülkemize konumlanan patriot füzelerinin ülke çıkarlarına aykırı olduğunu AKP zihniyetini Türkiye'yi karanlık ve dönülmesi güç bir yola sürüklediğini görüyoruz" diye konuştu.

Türkiye'yi kana bulamak istiyorlar

Arda, Türk halkının egemenliği hiçe sayılarak TBMM devre dışı bırakılarak patriot füzeleri ülkemize getirildiğini belirterek, "Almanya ve Hollanda uzman personelleri tarafından Türkiye'ye gönderilme kararı NATO tarafından alınmıştı. Bu füzeler Türkiye'nin güvenliğini değil emperyalistlerin orta doğuda ki çıkarlarını korumak için Suriye sınırına kuruldu. AKP iktidara geldiği günden bugüne emperyalistlerin çıkarlarını savunmuş AKP genel başkanı Büyük Ortadoğu Projesi'nin eş başkanı olduğunu her yerde söylemiştir. Irak'a girilmesine 1,5 milyon insanın öldürülmesine onlarca kadına tecavüz edilmesine izin vermiştir. Bugün Suriye için savaş çığlıkları atan AKP hükümeti ve emperyalistler Türkiye'yi kana bulamak istiyorlar" dedi.

Mücadeleye devam edeceğiz

Arda, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Biz CHP gençleri olarak bu ülkede Amerikan ve NATO üslerine Malatya Kürecikte kurulan füze kalkanına ve Patriot füzelerini bu ülkede istemiyoruz. CHP iktidarında hepsinin kaldırılacağına inanıyoruz. Dün Irak'a girilmesine izin verenler bugün Suriye'ye girilmesini isteyen AKP iktidarı yarın ki hedefin Türkiye olduğunu unutuyor. Recep Tayyip Erdoğan dün kardeşim dediği Esad bugün baş düşmanı oldu. CHP iktidarında savaş çığırtkanlarının sesinin kısıp barışın sağlanması için her yerde ve her zaman mücadele edeceğiz."