Bornova Anadolu Lisesi inşaatının bir türlü başlayamamasına anlam veremediklerini söyleyerek sözlerine başlayan Güler, "Bornova Anadolu Lisesi 2012 yılının başlarında deprem dayanıklı olmadığı gerekçesi ile boşaltılıp mevcut binalarında güçlendirme çalışması yapılacağı söylenmişti. Yetkililer aldığı İlk kararı değiştirilerek okulun yıkılmasına karar verdi. Okullun boşaltılmasının üzerinden 1buçuk yıla yakın bir süre geçmesine rağmen yeni okulun inşaat alanına bir çivi çakılmadı. Aradan geçen zaman içinde okul yapımının başlanmaması, öğrenci ve velilerde endişe ve soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu" dedi.

Süreçten öğrencilerde, velilerde çok rahatsız

Süreçle ilgili en büyük sıkıntıyı öğrencilerin ve velilerin yaşadığının altını çizen Güler, "Türkiye'nin ve İzmir'in en köklü liselerinden birini kazandığını düşünerek okullarına gelen öğrenciler, Bornova Anadolu Lisesi kampüsü içinde eğitim öğretim görmüyor. 9. Sınıflar, Mazhar Zorlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde, 10. Sınıflar ise Selçuk Yaşar Boyacılık Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde ders alıyor.Bornova Anadolu Lisesi'ni kazanan öğrencilerimiz başka okullarda eğitim öğretim gördükleri için fiziki koşullarını zorlaması nedeniyle hem kendileri mağdur oluyor hem de gittikleri okullardaki arkadaşlarını istemeden de olsa mağdur ediyor. Maalesef Bornova Anadolu Lisesi'ni kazandım diyerek sevinen öğrencilerimiz anlaşılması ve aşılması zor bir keşmekeş ile karşı karşıya kaldı" dedi.

Eğitimde bir gün bile çok önemlidir

Okul İnşaatının yapımına daha fazla gecikmeye sebebiyet verilmeden biran önce başlanılması gerektiğini söyleyen Güler, "1 buçuk yıldır mağdur olan öğrencilerimiz, inşaat bugün başlasa dahi en iyi ihtimalle bir yıl daha mağdur olacak ve yeni binalar 2013 - 2014 yılının ara yıl talilinden sonra faaliyete gerebilecek.  Bu süreçle birlikte öğrencilerin mağduriyet süresi 2.5 yıla uzayacak.Tam gün öğretimin uzun yıllardır uygulandığı okulda, binaların yıkılması ile birlikte ikili öğretime geçilmesi de öğrencilerimizi olumsuz etkilemiştir. Eğitimde bir günün bile ne kadar önemli olduğu ortadayken okul inşaatı daha fazla geciktirilmemelidir. Eğitim öğretim faaliyetlerinin aksamasına ya da niteliğinin düşmesine sebep olan hatalar telafisi ve geri dönüşü olmayan hatalardır" dedi.

"Öğrencilerin ve velilerin akıllarındaki soru işaretleri aydınlatılmalı!"

Bornova Anadolu Lisesi öğrencilerinin okullarının yıkılması ve yerine bir türlü yeni okullarının yapılmaması nedeniyle yayınladıkları bildiriye de dikkat çeken Güler, "Öğrencilerimizin yaşadığı kaygılar bizimde akıllarımızda soru işareti uyandırdı. Yıkılan binaların okul kampüsü içinde bir alana toplanmasının nedeni açıklanmalı. Öğrencilerimiz yaşadıkları belirsizlikten dolayı haklı olarak şöyle bir açıklama yapmışlardır: 'Okulumuz değeri trilyonları bulan lüks villaların bulunduğu bir bölgede ve büyük bir araziye sahip. Şu anki durumda bloklar arazi içinde dağılmış durumda ve bir bölümde de koruluk var. Ancak planların gerçekleşmesi halinde bloklar bir yerde toplanacak, yani öğretim küçük bir alanda gerçekleştirilecek. Bu da "Okulun geri kalanı satılacak mı? Sorusunu düşünmemize sebep oluyor' öğrencilerin ve velilerin aklında soru işareti yaratan sürecin bir an önce aydınlığa kavuşturulmaya ihtiyacı var" dedi.
Uzun yıllar okul aile birliğinde görev yapan ve şuanda CHP İlçe yöneticiliği görevinde bulunan Gönül Güngör, "İzmir Milletvekilimiz Birgül Ayman Güler'in Bornova Anadolu Lisesi'nde yaşanan sorunu meclise taşıması öğrencileri ve velilerimizi çok mutlu etti. Bornova Anadolu Lisesi 1 buçuk yıldır atıl durumda. Öğrencilerimiz ve velilerimizden  başka kimse duruma tepki koymuyor. Bu sorun bir an önce çözülerek İzmir'in önemli liselerinde biri olan Bornova Anadolu Lisesi'nin eski günlerindeki görkemli havasına geri dönmesi sağlanmalıdır. Bornova Anadolu Lisesi bir eğitim kurumu olmasının yanında Bornova ve İzmir'de bir kültürü temsil eder maalesef bu kültür bilinçli olarak ortadan kaldırılıyor" dedi.

İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya yanıtlaması istemiyle yönelttiği sorular:

1 - Bornova Anadolu Lisesi ne zaman yapılacak ve eğitim - öğretime açılacaktır?
2 - Yıkılan okulun yapımının bu kadar geciktirilmesinin nedenleri nelerdir? 
3 - Bornova Anadolu Lisesi yerleşkesinin, okulun tasarrufu dışında herhangi bir amaca tahsis edilmesine yönelik bir çalışma var mı? Bu konuda yapılan bir girişim ya da başvuru var mıdır?