CHP'li Muharrem İnce, çözüm süreciyle ilgili konuştu.

Şu ana kadar Başbakan ne söylediyse hep tersini yaptı. Başbakan sürekli olarak 'Öcalan'a ev hapsi yok' diyor ancak bu inandırıcı değil. Bunlar pazarlığı baştan yapmışlar, ne olacağını Başbakan biliyor. Kamuoyunun tepkisinden korktuğu için kamuoyuna yalan söylüyorlar.

CHP'DE BÖLÜNME İDDİALARI

Parti içi konularla çikolata imalatı halka açık yapılmaz. Parti içi konuları tartışmak doğru değil. Fakat CHP'de bir olayı bin yapan medya, AKP'de olanları yazmaz. Çin gezisinde çok alışveriş yaptığımız için, uçağın Trabzon'a acil iniş yaptığı yazıldı. Baştan sona palavra bir haberdi. O alışverişi yapan gazetecilerin kendisiydi. Bizim alışveriş yapmaya zamanımız bile olmadı. AKP'de de yüzlerce istifa var. Bazı arkadaşlarımız bazı konularda daha duyarlı sadece. Bölünme, ayrışma gibi birşey olmadı. Medya bu şekilde yansıtıyor. Partiyi bölmek, parçalamak, çok başlıymış gibi göstermek için özel olarak görevlendirilmiş köşeyazarları, kalemşörler var. Tartışmalar oluyor tabi ki. CHP içinde tartışmaların olması haber oluyor, AKP'de kimse konuşamayınca haber olmuyor.

AK PARTİ'DE İSTİFA' İDDİASI

AKP'de de istifa rüzgarları olacağına dair duyumlarım var. 25-30 kişi arasında milletvekili, partiden ayrılacak. AKP'den ayrılacak milletvekilleri olacak. Bunları yazan gazete yok. CHP'de bunlar konuşulsa haber olmuştu.

ERDOĞAN'A YANIT

Biz onun gibi beş yıldızlı otellerin salonlarında kurulmadık. CHP damga puluyla kurulmuş bir parti değil. İçişleri Bakanlığı'na dilekçeyle kurulmuş bir parti değil. Savaş meydanlarında kurulmuş bir parti. CHP'yi kimse Erdoğan'ın dediği gibi parmağının ucunda oynatamaz. Biz dünyanın en eski 10 partisinden biriyiz. Biz kökleri, gelenekleri olan bir partiyiz. Zaman zaman başarısız olduğumuz anlar olabilir ama bizim ilkelerimiz var. Bize şeriatçı dediler, komünist dediler, kürtçü dediler,Silivri'de haksız yargılamara karşı çıktığımızda bize darbeci diyorlar. İlkelerimiz neyi gerektiyorsa onu yaparız. Geçmişte bize bunları diyenler ne ise Başbakan Erdoğan da yalnızca onlardan birisi. (Haberler.com)