CHP Muğla il ve tüm ilçelerin kadın kollarının katılımıyla Datça'da düzenlenen geleneksel yılbaşı çayı öncesi, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan çok sayıda CHP'li kadın, ellerindeki karanfilleri Atatürk Anıtı'na bırakarak, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı, Nazlıaka'ya yönelik, "Evli bir bayan milletvekili, bir çocuğu olan milletvekili kendisiyle ilgili organını nasıl böyle açıkça konuşabilir, nasıl bundan yüzü kızarmaz, benim o zaman yüzüm kızardı" sözleri nedeniyle protesto etti. CHP'li kadınların eylemine, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk ve Datça İlçe Başkanı Timur Kabaklarlı da destek verdi.
CHP Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Belkıs Bozacı, Başbakan Yardımcısı Arınç'ın, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'ya yönelik sözlerinin tüm kadınlara karşı olduğunu öne sürerek, "Bülent Arınç ve AKP zihniyetini protesto ediyoruz" dedi. Kadını sadece evde oturan ve çocuk doğuran nesne gibi gören zihniyetin, TBMM çatısı altında kabul edilemez bir eyleme imza attığını savunan Bozacı, şunları söyledi: "Her gün kadınların öldürüldüğü, taciz, tecavüz ve çocuk gelinlerin çoğaldığı AK Parti iktidarında, kadın milletvekillerimizin hak arama ve fikrini belirtme mücadelesi, meclis çatısı altında başka bir şiddet biçimine dönüşüyor. Arınç, genel kurulda konuşan milletvekilimiz için, 'Evli çocuklu bir kadın böyle konuşamaz utandım' diyor. Buna hakkınız yok. Kadınlar ve kadın bedeni üzerinden siyaset yapmayı alışkanlık haline getiren zihniyet bir utanç ve yüz kızarması; cinayet, tecavüz, kadının insan haklarını yok sayan uygulamalardan dolayı yaşamalı. Kullandığınız dil ve cinsiyetçi söyleminiz ile bu utancı arttırıyorsunuz."

Laikliği kaldırıyorlar

Uğurlu Düğün Salonu'da düzenlenen geleneksel yılbaşı çayında konuşan CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk de AKP'yi eleştirdi. Öztürk, AKP iktidarının iki hedefi olduğunu öne sürerken, şöyle dedi: "Biri, Büyük önder Atatürk'ün size emanet ettiği laik Türkiye Cumhuriyeti, diğeri siz kadınlar. Türkiye'nin üniter devlet yapısından laikliği ve cumhuriyeti yavaş yavaş ortadan kaldırıyorlar. Sıra size geldi. İnanıyorum ki Muğla kadını bu fırsatı onlara vermeyecek. Burada bunu çok net bir şekilde görüyoruz. Bizim amacımız yarınlarımızdaki çocuklarımızı insan haklarının en ince noktasına kadar yararlanıp, yaşamalarını sağlamaktır. Sizler onlar için, saçlarınızı süpürge yaptınız. Onlar bu hareketinizden rahatsızlar. İnanıyorum ki, ilk yapılacak seçimlerde Türk kadını, onlara gerekli dersi verecektir." 
CHP'li kadınlar, konuşmaların ardından müzik eşliğinde eğlenip, marşlar söyledi.