Serbest bırakılan kamu görevlileri ile ilgili olarak Koç, "PKK'nın elinde rehin tutulan, kaçırılan kamu görevlilerinin şu an itibarıyla serbest bırakıldığı haberleri ulaştı. Öncelikle bütün bu kaçırılan ve bunca yıldır PKK'nın elinde zor koşullarda tutulan bu kişiler için memnuniyetimizi ifade ediyoruz. Ailelerine, evlatlarına kavuştukları için gözaydınlığı veriyoruz" dedi.

Suriye konusundaki gelişmelere değinen Koç, şunları söyledi: CHP'nin Türkiye'nin ulusal çıkarları için göze alamayacağı hiçbir şey yoktur. Uluslararası ilişkilerde zaman zaman gerginlikler yaşanabilir. Ancak komşu ülkelerle doğrudan ya da dolaylı ilişkilerin hiçbir zaman sıfırlanmaması gerekir .Bu durum ülkemizin çıkarlarına bir ihanettir. Bir temas, diyalog kapısını sürekli olarak açık tutması gerekir. CHP olarak bizim Suriye'deki her kesimle temasımız var. Diyalog kapısını da hiç kimseye kapatmadık. Hiçbir zaman doğrudan Esad'ı destekleyen bir açıklamamız olmamıştır. Hiçbir zaman Esad'a CHP'li bir yetkili 'kardeşim Esad' dememiştir. Hiçbir CHP'li Esad ailesiyle tatil yapmamış, ortak bakanlar kurulu toplantısı düzenlememiştir."

Koç, "Hukuk devleti sınırları dışına çıkarak bir çözüm arayışı içinde olanlar, tarihten ders almayanlardır. Bugün hukuk dışına çıkarak sorunların çözülebileceğini savunanlar, geçmişte faili meçhullerle dolu karanlık dönemi 'devletin zaman zaman hukuk dışına çıkma hakkı vardır' diye savunanlarla aynı çizgiye düşüyorlar" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Taşeronlaşmayı bize sendikacılar önerdi' sözleri ile ilgili olarak Koç, "Sendika başkanları çıksın söylesin; içinizden Başbakan'a taşeronlaşma müessesesini uygulayın önerisini yapan var mı, yok mu? Ya da Başbakan çıksın 'bana şu sendikacı bunu önerdi' desin. Bunu emeğiyle geçinen, taşeronlaşma altında ezilen binlerce emekçi soruyor. Emeğin üzerinden Başbakan ile iş tutan sendikacılar kimlerdir?" diye konuştu.