CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Hırsızlık ille bir rüşvet malzemesi olarak kola takılan 700 bin liralık saat değil. Bu da kadro hırsızlığı, kadro rüşveti. Utanmanın arlanmanın bittiği yerde, tuzun koktuğu dönemdeyiz. Her hastalığın tedavisi var iyi kötü ama ar damarı çatlamasının siyasette tedavisi yok gibi gözüküyor." dedi.

CHP Sözcüsü Haluk Koç, parti genel merkezinden basın toplantısı düzenledi. Koç basın toplantısında 29 kişilik AKP VIP Torpil-3 KPSS Sınavı'na Girmeden Devlet Memurluğuna Atanan Üst AKP Yönetici Yakınları listesinin tek tek okurken, 28 kişinin yer aldığı AKP VIP torpili ile liyakata dayanmadan hızla memuriyete yükselenler listesini basın mensuplarına dağıttı.

BAŞSAVCILIKLARA SUÇ DUYURUSU

Cumhuriyet başsavcılıklarını çağrıda bulunduğunu belirten Koç, “Denetim mekanizmalarını devreye soktuk. Bizim gündemimizde böyle bir şey yok her şey güllük gülistanlık bütün düzen devam edecek tarzı bir uygulama ile Türkiye karşı karşıya. Hassas bir konudur. Bugün 3. kez iktidar partisi Adalet Ve Kalkınma Partisi'nin en tepesindeki insanların birebir yakınlarının nasıl istisnai devlet kadroları kullanılarak KPSS’ye girmeden memurluğa zıplatıldıklarının birebir örnekleriyle açıklama yapacağım.” dedi.

"VASIFSIZ, ÖZELLİKSİZ, TEK ÖZELLİKLERİ BİR AKP'Lİ ÜST DÜZEY YETKİLİNİN YAKINI OLMALARI"

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 59. maddesinde istisnai memurlukla ilgili düzenleme yapıldığını anlatan Koç, “Bunu biliyoruz. Her siyasi iktidar bu bahsettiğimiz noktalarda kendilerine yakın üst bürokrasi ile çalışma hakkına sahiptir, bunu da biliyoruz. Benim bahsettiklerim bunlar değil. Bu kanunun bu maddesi ortada iken, buraların atlama yeri olarak kullanılarak vasıfsız, özelliksiz, tek özelliği bir AKP üst yetkilisinin birinci derece yakın veya çevresinden biri oluşu ve bu noktadan hareketle bu kadrolar üzerinden sınavsız bir çok kişinin hakkını gasp ederek, çalarak, devlet memurluğuna geçişleri konusu.” şeklinde konuştu.

"BAŞKASININ HAKKINI ÇALMAK İZAH EDİLEBİLİR Mİ?"

“Bir yanda dillerinden eksik etmedikleri hak, hukuk, adalet, din, iman, kul hakkı. Diğer yanda kendi yakınlarına sınavsız kadro rüşveti kadro hırsızlığı. Hırsızlık bir ayakkabı kutusunda çalışan milyon dolarlar değil, hırsızlık ille bir rüşvet malzemesi olarak kola takılan 700 bin liralık saat değil. Bu da kadro hırsızlığı kadro rüşveti. Utanmanın arlanmanın bittiği yerde, tuzun koktuğu dönemdeyiz. Her hastalığın tedavisi var iyi kötü ama ar damarı çatlamasının siyasette tedavisi yok gibi gözüküyor bugün. Hele aralarından bazıları çıkıyor, bazı kendini bilmezler çıkıyor yüce Allah’ın ayetini dahi yaptıkları yolsuzluğa, bu kadro rüşveti olayına kılıf olarak kullanıyor. Bir kendini bilmez bir milletvekili ‘Allah akrabaya yardım etmeyi emrediyor’ diyor. Akrabaya yardım etmek sayın vekil onu hak etmediği yere getirmek için bir siyasi rüşvet sunmak mıdır. Başkasının hakkını çalmak izah edilebilir mi? cevap ‘Sen Allah’ın ayetine karşımı geliyorsun’ diyor, bakın bakın küstahlığa bakın. Bu kadar mı, gözünüz döndü, bu kadar mı iman fakirisiniz bu kadar haysiyetsizlik, nasipsizlik olabilir mi? bütün bunları milletimizin takdirine bırakıyorum” açıklamasında bulundu.

Koç, konu ile ilgili yarın CHP Milletvekili Mahmut Tanal’ın yarın suç duyurusunda bulunacağını da vurguladı.

Haluk Koç’un açıkladığı torpil listesi şöyle:

AKP VIP TORPİL 3 KPSS SINAVINA GİRMEDEN DEVLET MEMURLUĞUNA ATANAN ÜST AKP YÖNETİCİ YAKINLARI

- AKP’li Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun kuzeni Mehmet Şenbabaoğlu sınavsız olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na Bakanlık Müşaviri olarak atandı.
- AKP’li Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin ablasının torunu Gülsün Özdemir, Temmuz 2012’de Denizli Valiliği’nde özel kalem müdürü yapılarak açıktan memur olması sağlandı.
- AKP’li Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin yeğeni Ümit Hamal, Denizli Belediyesi’ne Özel Kalem Müdürü olarak atanıp sınavsız ve açıktan memur olması sağlandı.
- AKP Adana Milletvekili Necdet Ünüvar’ın oğlu Alaattin Ünüvar (25 yaşında) Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na KPSS vb. herhangi bir sınava girmeksizin Bakanlık Müşaviri olarak atandı.
- AKP Karabük Milletvekili Osman Kahveci’nin öz yeğeni Bilal Kahveci, Pendik Belediye’sinde işe alındıktan kısa bir süre sonra memur kadrosuyla Karabük İl Bayındırlık Müdürlüğü’ne tayin edildi. Diğer yeğeni Sezgin Kahveci yine Pendik Belediye’sinde işe alındıktan kısa bir süre sonra Karabük Orman İşletme Müdürlüğü’ne atandı. Osman Kahveci’nin oğlu Rıdvan Kahveci, Telekomünikasyon Bakanlığı’nda çalışırken TİB’de Daire Başkanlığına atandı. Osman Kahveci’nin gelini Zeynep Kahveci de TBMM’ye atandı.
-AKP İstanbul Milletvekili Harun Karaca’nın oğlu Fatih Karaca, önce KPSS’siz olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda Özel Kalem Müdürü olarak atandı. Ardından da kadrosu İstanbul Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü’ne alındı.
- AKP Ankara Milletvekili Ülker Güzel’in gelini Cemre Güzel, Başbakanlık’ta Basın ve Halkla ilişkiler Müşaviri olarak görevlendirildi ve KPSS’siz olarak memur olması sağlandı.
- AKP Kilis Milletvekili Hasan Kara’nın yeğeni Bekir Çiftçi, Kilis Valiliği’ne Özel Kalem Müdürü olarak atanıp memur olması sağlandı.
- AKP Kocaeli Milletvekili Nevzat Doğan’ın yeğeninin kocası Güray Oruç, özel sektörde çalışırken KPSS’siz olarak 2014 Mayıs ayında Kocaeli Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü’ne atanarak memur olması sağlandı.
-AKP Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz’ın eşi Necat Beyaz, Başbakanlık Müşaviri yapıldı.
- AKP Van Milletvekili Fatih Çiftçi’nin kardeşi Suna Çiftçi, Temmuz 2013 tarihinde Ankara Valiliği’nde Özel Kalem Müdürü olarak memur yapıldı. 1 ay sonra da Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nde mühendis olarak çalışmaya başladı.
- AKP Adana Milletvekili Fatoş Gürkan’ın kocası Erhan Gürkan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü’nde Bakanlık müşaviri olarak göreve başlatıldı.
- AKP Zonguldak Milletvekili Ercan Candan’ın kuzeni Esra Aydın, Zonguldak Valiliği’nde Özel Kalem Müdürlüğü’ne atanıp sınavsız olarak memur yapıldı. Nisan 2014’te de TBMM Genel Sekreterliği’nde çalışmaya başladı.
-AKP Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı’nın eniştesi İbrahim Alakuş, Haziran 2014’te Gaziantep’te Özel Kalem Müdürlüğü görevine getirilerek sınavsız olarak memur olması sağlandı.
- AKP Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak’ın kızı Kübra Aksak Dönmez, 2012 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Özel Kalem Müdürü olarak çalışmaya başladı.
- AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş’ın dünürü (lise mezunu) Fevzi Yılmaz, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne Özel Kalem Müdürü olarak atandı.
- AKP Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi’nin oğlu Ömer Faruk Tanrıverdi, Ocak 2014’te Avrupa Birliği Bakanlığı’nda Özel Kalem Müdürü olarak atanıp, açıktan memur olması sağlandı.
- AKP Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin Önen’in kuzeni Muhammed Said Güllüoğlu, Şanlıurfa Belediyesi’ne Özel Kalem Müdürü olarak atanıp açıktan, sınavsız memur olması sağlandı.
- AKP İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık’ın damadı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Başbakanlık Müşaviri olarak atandı.
- AKP Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir’in kuzeni Mustafa Erkin Demir, Kepez Belediye Başkanlığı’na Özel Kalem Müdürü olarak atanıp açıktan memur olması sağlandı.
- AKP Adıyaman eski Milletvekili ve şimdiki Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu’nun eniştesi Mahmut Said Kutlu, Adıyaman Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’ne atandı.
-AKP Gümüşhane eski Milletvekili Yahya Doğan’ın yeğeni Merve Şirin Başer, 2008 yılında Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü’nde Basın ve Halkla İlişkiler biriminde “Müşavir” yapıldı.
- AKP Bolu eski Milletvekili Yüksel Coşkunyürek’in bacanağı Tahsin Akduman, Bolu İl İdaresi Genel Sekreterliği’ne atandı.
- AKP Ankara eski Milletvekili İsmail Alptekin’in oğlu Mehmet Fatih Alptekin, TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı’na bağlı Dolmabahçe Sarayı’nda KPSS’siz olarak müşavir yapıldı.
- AKP Sivas eski Milletvekili Osman Kılıç’ın damadı Yusuf Deliser, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne Özel Kalem Müdürü olarak atandı, sonrasında mühendis kadrosuna geçmesi sağlandı.
- AKP Konya eski Milletvekili Mustafa Ünaldı’nın oğlu Abdullah Enes Ünaldı, Konya Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne Basın Müşaviri olarak atandı.
- AKP eski İstanbul Milletvekili ve şimdiki Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmek’in erkek kardeşinin kayını Mahmut Bektaş, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne Özel Kalem Müdürü olarak atanıp açıktan memur olması sağlandı.
- Kadın ve Aile Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın sınıf arkadaşı Hatun Özkümüş, 4 yıl önce emekli oldu. İslam’ın Bakan olmasının ardından sanki devlette memur kalmamış gibi, emeklilikten sonra yeniden görev verilerek, Bakanlıkta daire başkanı yapıldı.
- Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanı Ramazan Bal’ın kızı Handan (Bal) Ceylan, Eylül ayında Van’ın Saray ilçesinin bir köyüne öğretmen olarak atandı. Önce Van merkeze görevlendirildi. Kobani olaylarının hemen ardından birkaç haftalık rapor aldı. Sonrasında da babasının devreye girmesiyle Ankara Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi’nde göreve başlatıldı. Kasım’dan bu yana da Ankara’da görev yapıyor. Oysa yeni yönetmeliğe göre ilk atanan öğretmenlerin 3 yıl atandığı yerden ayrılmasına imkan tanınmıyor.

AKP VIP TORPİLİ İLE LİYAKATA DAYANMADAN HIZLA MEMURİYETE YÜKSELENLER

-AKP’li TBMM BAŞKANI Cemil Çiçek’in yeğeni Mustafa Çiçek, TÜRKSAT’ta direktör yapıldı. Yeğeninin eşi Yıldız Çiçek de TOKİ’de uzman olarak göreve başlatıldı. Cemil Çiçek’in diğer yeğeni Çiğdem Çiçek ise MEB’de öğretmenken TRT’ye uzman olarak geçiş yaptı.
-AKP’li kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın eniştesi Muzaffer Çakar, Bingöl Üniversitesi’nde Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi.
-AKP’li Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun kızının kayını Mustafa Seğer, Orman ve Su İşleri Bakanlığında “Müşavir” yapıldı.
-Gümrük Bakanı Nurettin Canikli’nin bacanağı Orhan Öğe, Savunma Sanayii Müsteşarlığı’na Müsteşar Yardımcısı olarak atandı.
-AKP’li Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in kardeşi Ramazan Çelik, öğretmen olarak çalışmakta iken Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na müşavir yapıldı.
-AKP’li Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in yeğeni Ali Fuat Eker, Müşavir kadrosuyla Tarım İl Müdürlüğü’nde görevlendirildi.
-AKP’li Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in kuzeni Sedat Yenidünya, Bakanlığa bağlı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’ne KPSS’siz olarak Daire Başkanı yapıldı.
-AKP’li eski Milli Savunma Bakanı ve şimdiki İzmir Milletvekili Mehmet Vecdi Gönül’ün oğlu İbrahim Ömer Gönül, Sermaye Piyasası Kurulu’na müşavir olarak atandı.
-AKP’li eski Ulaştırma Bakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın eniştesi Mücahit Demirtaş (lise mezunu), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na müsteşar yardımcısı olarak atandı.
-AKP Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın’ın kardeşi Nevzat Aydın, herhangi bir vazifesi yok iken DHMİ’de müdür oldu. Normal prosedür gereğince bir kişinin bu göreve atanabilmesi için ortalama 20 yıllık bir mesleki birikim gerekiyor.
-AKP Hatay Milletvekili Adem Yeşildal’ın kayınbiraderi Ahmet Tiryaki, TELEKOM’da sözleşmeli personel iken Hatay Aile ve Sosyal Politikalar’da kadrolu memur yapıldı.
- AKP Bingöl Milletvekili Abdurrahman Anık’ın (üvey) yeğeni Sadrettin Dinler, Bingöl Valiliği’ne Yazı İşleri Müdürü yapıldı.
-AKP Diyarbakır Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğlulları’nın kuzeni Feyza Ergün, Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü’nde müşavir olarak göreve başlatıldı.
- AKP Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık’ın eşi Muharrem Çığlık, eşi Milletvekili olduktan sonra 2008 yılından itibaren Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü’nde müşavir olarak çalışmaya başladı.
- AKP Samsun Milletvekili Ahmet Yeni’nin kayını Ömer Altınsoy, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na Spor Genel Müdürü Yardımcısı olarak atandı.
- AKP Ankara Milletvekili Bülent Gedikli’nin kayını Rıfat Cihan Sevim, Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü’ne müşavir olarak atandı.
- AKP Osmaniye Milletvekili Durdu Mehmet Kastal’ın kuzeni Kadir Kanat, Kalkınma Bakanlığı’na müşavir olarak atandı.
- AKP Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil’in eniştesi Mümin Kahveci, İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) Genel Müdürlüğü’ne Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.
- AKP Tokat Milletvekili Dilek Yüksel’in eşi Uğur Yüksel, Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler birimine müşavir olarak atandı.
- AKP’li eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın kayını Feyzullah Cihanser Erel, Kemal Unakıtan Bakan olduğu dönemde, Sağlık Bakanlığı’na müsteşar yardımcısı olarak atandı.
- AKP Ankara eski Milletvekili Remziye Öztoprak’ın kardeşinin baldızı Rahile Doğru, 4 yıllık üniversite mezunu olmadan, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü’nde müşavir yapıldı.
- AKP Sinop eski Milletvekili Cahit Can’ın damadı Seyfullah Aslantürk, Açıköğretim Fakültesinde İktisat Bölümü okumuş olup, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın danışmanlığını yaptı. Ve kısa bir süre önce Başbakanlık Müşavirliği görevine getirildi.
- AKP Bingöl eski Milletvekili Feyzi Berdibek’in kardeşi Muhammed Berdibek, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluğu Kurumu’na Uzman olarak atandı.
- AKP Çorum eski Milletvekili Agah Kafkas’ın yeğeninin kocası Yakup Güzel, Sanayii ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü’nde Genel Müdür Yardımcısı olarak görevlendirildi.
- AKP Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş’ın kuzeni Sinan Göktaş, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) müşavir olarak atandı.
- AKP Van eski Milletvekili Maliki Ejder Arvas’ın dünürü Raif Kutluk, Kalkınma Bakanlığı’na müşavir olarak atandı.
27. AKP Kilis eski Milletvekili Hasan Kara’nın kayını Lokman Yeğen, Sanayii ve Teknoloji Bakanlığı’na müşavir olarak atandı.
- Bilal Erdoğan’ın arkadaşı 1981 İstanbul doğumlu Rize kütüğüne bağlı Erkan Kandemir, İnşaat Mühendisliğinden, Sağlık Bakanı Yardımcılığına terfi etti.