CHP Bolu İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Umut Oran, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve partililer tarafından karşılandı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Umut Oran, "Ulusal güvenlikte Abdullah Öcalan'a emanetiz. Türkiye Cumhuriyeti, şu anda terörle mücadelede terörle müzakere eder hale geldi. Abdullah Öcalan, bölücü başı, terörist başı şu anda Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının eş başkanı konumunda. Hükümet sözcüsü gibi. Türkiye bunu hak etmiyor. Sorun belli. Sorun Adalet ve Kalkınma Partisi siyaset anlayışı ve yönetim anlayışı. Bu anlayışı Türkiye'yi geriye götürüyor" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın amaca ulaşmak için şeytanla pazarlık ettiğini iddia eden Umut Oran, "Biz CHP olarak akıl ve bilime önem veriyoruz. Ölçerek yönetmeye önem veriyoruz. Anketler yaptırıyoruz, şu anda bir takım manipülasyonlar var. AKP'nin oyları düşüyor. Vatandaş AKP'yi başarılı bulmuyor. Vatandaşta gelecekle ilgili kaygı var. AKP eriyor. Bunun sebebi de başbakanın gündemi ve öncelikleriyle, Türk halkının öncelikleri örtüşmüyor. Başbakan kendini kilitlemiş. Tek adam olmak için çabalıyor. Bütün güçler bende olsun istiyor. Demokrasi değil bunun adı, diktatörlük. Her şeyi araç olarak kullanıyor. Anayasayı, terörle mücadeleyi, barış sürecini araç olarak kullanıyor. Bu amaca ulaşmak için şeytanla pazarlık yapıyor. Gözünü ihtiras bürümüş" dedi.

AKP'DE HERKES KENDİ TAHTININ VE RANTININ PEŞİNDE


Umut Oran, Ak Parti'nin kendi içinde parçalandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"AKP kendi içinde de paramparça. Milletvekilleri birbirine girmiş. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le olan ayrışma, bir tarafta cemaatle olan ayrışma, bir taraftan anayasa ve başkanlık süreci ve Öcalan'la yürütülen çözüm süreci AKP'yi bitirdi. 3'üncü dönem milletvekilliği bitenler koltuk peşinde koşuyor. Herkes kendi tahtının ve rantının peşinde. Bunu halkımız da görüyor. Vatandaş artık sokaklarda bu konulardaki endişelerini net olarak dile getiriyor."

BU BARIŞIN USULÜNDE VE YÖNTEMİNDE SORUNUMUZ VAR


Türk halkının Ak Parti'yi desteklemediğini söyleyen Umut Oran, "CHP ile ilgili algı pompalaması var. Süreçle ilgili parti meclisi üyesi olan Oranç'ın söylediği anket, bizim anketimiz değil. Biz böyle bir anket yaptırmadık. Bu ülkede yaşayan herkes, bu ülkenin suyunu içmiş herkes barış istiyor. Barış istemeyen bir kişi olabilir mi? CHP olarak sorunumuz, bu barışın usulünde ve yönteminde sorunumuz var. Bugün yürütülen süreç, Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Öcalan'ın eş başkanlığı yapmış olduğu, koalisyon ortağı gibi yapmış olduğu, bölücü başının hükümet sözcüsü gibi olduğu, onun ağzından çıkan laflarla yürütülen süreci, Türk halkının yüzde 65'i desteklemiyor. AKP'ye oy veren seçmenler de desteklemiyor. Recep Tayyip Erdoğan bir ölüyü diriltti. Bu kişi sonuç itibariyle hukuki ehliyeti bile yok. Recep Tayyip Erdoğan bu kişiyi kendi başına meşru kıldı. Kendi partisi dahil olmak üzere herkes bu süreci desteklemiyor" dedi.

HALKIN, ERDOĞAN'A GÜVENİ DÜŞÜYOR

Halkın, Başbakan Erdoğan'a güveninin düştüğünü belirten Umut Oran, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Erdoğan belde belde geziyor. Eskişehir'de Türkiye Cumhuriyeti'ne ait araçla propoganda yapıyor. Açılım sürecini anlatıyor. Recep Tayyip Erdoğan'ın korkusu var. Halkın Erdoğan'a güveni düşüyor. İddia ediyorum AKP'nin bugünkü oyları yüzde 40'ın altındadır. Başbakan İzmir'de kafa kafaya olduklarını söyledi. Başbakan kafayı yemiş. İzmir'de bırakın kafa kafayı olmayı, biz bu dönem tulum çıkartacağız. 2 belediye bizim değildi, o belediyeleri de alacağız. Başbakan belki İzmir'le İstanbul'u karıştırmış olabilir. Adayımız belli değil ama ona rağmen yüzde 2 gerideyiz. İstanbul'da kafa kafayayız."

Umut Oran parti binasında yaptığı basın açıklamasının ardından Karamanlı Mahallesi'nde kurulan semt pazarına giderek esnaflarla sohbet etti.