Törenlerin kaldırılmasının sistematik bir uygulanın bir parçası olduğuna uşaret eden CHP'li Hasan Ören de CHP'nin dayanışma yemeğinde yaptığı konuşmada, AKP iktidarının Atatürk düşmanlığı yaptığını savundu. İktidar Partisi'nin önce 29 Ekim şimdi de 19 Mayıs törenlerini kaldırıp İslami düzen kurulmaya çalıştığını belirten Ören," Ak Parti Cumhuriyetle hesaplaşmak istiyor. Biz laiklik için canımızı veririz. İçimizde kavgayı bırakalım artık küslük devri değil, barış dönemindeyiz" ifadelerini kullandı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Kula İlçe Başkanı Halit Eryılmaz, "Manisa ili olarak her zaman birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Buradan Başbakana ve onun yandaşlarına sesleniyoruz, değil genel başkanımıza, tüm Cumhuriyet Halk Partisi millet vekillerine fezleke hazırlasanız, Cumhuriyet Halk Partisinin tüm üyelerine soruşturma açsanız bizi yıldıramazsınız biz bu cumhuriyeti kanımız, canımız pahasına kurduk. Cumhuriyeti savunurken de, canımız pahasına savunacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Gün gelecek devran bitecek AKP'de hesap verecek" dedi.

Baskıcı zihniyetle mücadele ediyoruz

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ise, CHP olarak hep özgürlükleri savunduklarını belirterek şunları söyledi: "Bu baskıcı zihniyete karşı mücadele veriyoruz. İlçe teşkilatları ile kadın kolları ve gençlik kolları ile daha çok çalışarak iktidara gelme mücadelesi vereceğiz ve sayın genel başkanımızın arkasında dimdik duracağız. Bizi kimse susturamaz."

Ülkenin üzerinde kara bulutlar estirildiğini söyleyen CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz ise, "29 Ekim ve 19 Mayıs bayramlarını kaldırmaya çalışan bu baskıcı zihniyet AKP karşısında tüm arkadaşlarımla birlikte dimdik ayaktayız. Bizde genel başkanımızın işlediği suçu işledik, bizimde dokunulmazlığımızı kaldırsınlar. Bizim kimseden korkumuz yok. Bu birlikteliğimiz hep böyle devam etsin" diye konuştu.

CHP Kula İlçe Teşkilatı tarafından Değerli Tesisleri'nde verilen 500 kişinin katıldığı birlik, beraberlik ve dayanışma yemeğinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, şehitlerimiz ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.Yemeğe ; CHP Manisa Milletvekilleri Özgür Özel, Sakine Öz, Hasan Ören, Manisa CHP İl Başkanı Turgay Koç, CHP ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, il genel meclisi üyeleri, CHP'li belediye başkanları, gençlik kolları üyeleri, kadın kolları üyeleri, Kula eski Belediye Başkanı DP'li Halil Gülcü, DP İlçe Başkanı Hamdi Sarı, DP'li belediye meclis üyeleri, DP'li yöneticiler, sivil toplum kuruluşu üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.