Kalabalık bir grubun önünde açıklama yapan 48 yaşındaki Öztürk, Bodrum Belediye Başkanı DP’li Mehmet Kocadon'a yüklendi. Öztürk, "Cevat Şakir ile küsen Bodrumluları barıştıracağız, Herodot'tan özür dileyeceğiz. Bodrum'un eller havaya televole kültürlü turizmden kurtulmasını sağlayacağız" dedi.

CHP Bodrum İlçe Başkanlığı binasında basın açıklaması yapan CHP eski İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk, gelecek yıl yapılacak seçimlerde, belediye başkan aday adayı olduğunu ifade etti. Durmuş Ali Öztürk’e, eşi Rabia Öztürk, kızları Feriştah Öztürk ile Gülşah Öztürk, İlçe Başkanı Okan Özsu, Yalıkavak Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Saruhan ile çok sayıda partili destek verdi.

KOCADON’A YÜKLENDİ

Öztürk, basın açıklamasının büyük bölümünü Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a yönelttiği sert eleştirilere ayırdı. Öztürk, Bodrum'un yıllardır tek adam ve muhtar zihniyetinden çok çektiğini öne sürüp, "Evet eller havada kalmıştır ama esnafın elleri havada kalmıştır. Çünkü dev marketler Bodrum'a özgü yerel ürünleri satan, pazarlayan küçük esnafı bitirme noktasına getirmiştir. Son 5 yılda Bodrum'da icra dosyalarının sayısı yüzde 1700 artarak 55 bin rakamına ulaşmıştır. 130 bin nüfuslu kentin üçte biri icralıktır, bu da istenmeyen bir rekordur" dedi.

ÖZTÜRK: HERODOT'TAN ÖZÜR DİLEYECEĞİZ


Sözleri sık sık alkışlarla kesilen Öztürk, "Önümüzdeki yıl Kocadon'a 1 Nisan şakası yapacağız, belediye arazilerini ve mülklerini rant uğruna ve neyin karşılığında kimlere, nasıl verdiğinin hesabını soracağız, Cevat Şakir ile küsen Bodrumluları barıştıracağız, Herodot'tan özür dileyeceğiz. Bodrum'un eller havaya televole kültürlü turizmden kurtulmasını sağlayacağız. 13 yaşından beri CHP'liyim ve çocuklarıma miras olarak bırakabileceğim en önemli unsur CHP rozetidir. Bu nedenle yaşadığım kentin sorunlarını sorumluluğum olarak görüyorum. Bodrumlu CHP'liler olarak, Bodrum Belediye Başkanı adayımızı Ankara'nın sahipleri değil, yine Bodrum'un sahipleri seçecek. İlçeye hizmet yarışında tüm partilerin adaylarına ve kendi partimin adaylarına başarılar diliyorum" diye konuştu.