Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde partisinin kadın kollarının düzenlediği 'Barış Adalet, Demokrasi ve Özgürlük' paneline katılmak üzere ilçeye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ülker Tarhan, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ile İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi'ni ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Emine Ülker Tarhan, İmralı tutanaklarının şu ana kadar tekzip edilmediğini, tutanakla ilgili ne iktidar kanadından ne de çözüm ortağı olan BDP kanadından bir yalanlama gelmediğini söyledi.

Tarhan, "Küçültücü bir durumla karşı karşıyayız. Müebbet hapse mahkum bir terör örgütün başı tarafından, açıkça Başbakan üzerinden, Türk halkının tehdit edildiği görülüyor, o tutanaklarda, o metinde. Benim gördüğüm kadarıyla, burada en önemli tespit bu. Bu cüreti nereden buldular, çok önemli. Ayrıca, süreç denilen bu olay gizleniyor, şu anda ne yapıldığını hiç bilmiyoruz muhalefet olarak. Bu sürecin, bir kişinin, bazı kişilerin nefsini köreltmek için yapılmayacak kadar önemli bir süreç olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Tutanağı kimin sızdırdığını bilmediklerini de belirten Tarhan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Burada çok önemli olan zatıalilerine, bu terörist başına, kamuoyunu yönlendirmek, algı yönetmek ve bir propaganda görevi verilip verilmediğini soruyorum Başbakan'a. Eğer verildiyse, bu görevi kim verdi? Orada sözü geçiyor. Başbakan'ı vatana ihanetten tutuklatacak olan irade kimdir ya da nedir? Gücün kim veya kim olduğunu bize açıkça söylemelidir ve bu güce karşı Başbakan, MİT ve PKK'nın aynı bağın gülü olup olmadıklarını da çıkıp bize açıklaması gerekir. Çünkü bizim muhatabımız Başbakan'dır, terörist başı değildir. Aynı masada otursalar da köşe kapmaca oynasalar da bizim muhatabımız Başbakan'dır. Eğer utanmıyorsa yaptıklarından, sıkılmıyorsa ve korkmuyorsa, çıkıp bize bir izahat vermelidir. Aksi takdirde, sükût ikrardandır diye düşünmek zorunda kalacağız."

BABAYİĞİT SAVCI GÖREMİYORUM

İmralı tutanaklarıyla ilgili yargının harekete geçip geçmeyeceği konusunda sorulan soruyu ise Tarhan, "Harekete geçecek bir babayiğit savcı olduğunu düşünmüyorum" diye yanıtladı.

Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil de Türkiye'nin son 10 yıldır kötü yönetildiğini söyledi.