Tarhan, İzmir Milletvekili Rıza Türmen ile birlikte hazırladıkları demokrasi paketine ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Tarhan, kendilerinin hazırladığı demokrasi paketi ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in açıkladığı 3. yargı paketinin farklı olduğunu ve alternatif olarak hazırlamadıklarını söyledi. Bakan Ergin'in açıkladığı yargı paketini eleştiren Tarhan, "Bizim önümüze getirilenler parçacı, zaman zaman operasyonel yani belli bir kurumu hedef alarak onu dönüştürmek için rövanş almak için yapılan operasyonel çalışmalar bu yargı reformları. Hızlandırılmış yargı diyorlar. Hızlandırılmış yargı umarım hızlandırılmış tren faciası gibi bir şeye ulaşmaz. Birtakım yasaları yapboz değiştirmekle yargı reformu falan yapamazsınız" dedi.

Hazırladıkları demokrasi paketine ilişkin bilgi veren Tarhan, pakette TİB'in yeniden yapılandırılmasının da yer aldığını söyledi. Tarhan, "Hrant Dink davası bir simge. TİB'in yeniden yapılandırılması. Dink cinayeti ve dün verilen karar göstermiştir ki TİB kayıtlarının güvenilir olması gerekiyor. İzlenebilir, denetlenebilir, gerektiğinde şeffaf olması gerekiyor. TİB'in tamamen siyasi otoritenin bağımsız yapılandırılması gerekmekte. TİB'in yeniden yapılandırılması ve seçilecek yöneticilerin de seçimle gelmesi ve nitelikli çoğunlukla seçilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Buna ilişkin bir önerimiz var. Ulaştırma Bakanlığı'nın ilişkili bakanlıktan çıkartılması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Terörle Mücadele Yasası'nda değişiklik önerilerinin de olduğunu belirten Tarhan, şunları söyledi:
"Terörle Mücadele Yasası'nın 2. maddesi yani terör örgütünü üyesi olmayanların terör suçlusu sayılmasına ilişkin hükme bir neşter atılması gerektiğini düşünüyoruz. 6. ve 7. maddeler basın özgürlüğünün önündeki engeller 6. ve 7. maddeler üzerinde bir çalışmamız var. 13. maddesinde hükmün açıklanmasının geri bırakılması ve erteleme ve para çevirme yasağı vardır, bu tür suçlarda buna ilişkin hükmün tamamen yürürlükten kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz. Siyasi Partiler Yasası'ndaki üniversite öğrencileri dışındaki öğrencilerin siyaset yapma, siyasi partilere üye olması, silahlı kuvvetler ve yargı mensupları, yargıçlar ve savcılar dışındaki kamu görevlilerinin yasağının kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz. Buna ilişkin cümlelerin metinden çıkartılması gerektiğini düşünüyoruz. Ceza Yasasının 125. maddesi hakarete ilişkin maddesi özellikle basın yayın yoluyla işlenmesi halinde bu suçun özgürlüğü bağlayıcı değil adli para cezası olarak belirlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Buna ilişkin önerimiz var."

Hrant Dink davasında verilen karara da değinen Tarhan, şunları söyledi:
"Böylece derin devlet cinayetlerini teşvik eden bir kararımız daha olmuştur. Devlet yargısı aracılığıyla 'evet' devam edin bu eylemlere mesajı vermiştir. Hrant Dink derin devlet tarafından taammüden öldürülmüştür. Herkesin bildiği o malum bir kırmızı pazartesi romanı bu ülkede yaşanmış, yaşatılmıştır, hedef göstermiş, devlet tarafından tehdit edilmiş aşamaları budur. Ve ölümü beklenmiştir adeta. Yargıda tüm bu olanlara sessiz kalmıştır. Hatta bugün itibarıyla onayladığını görüyoruz. Böylece derin devlet cinayetlerini teşvik eden bir kararımız daha olmuştur. Devlet yargısı aracılığıyla evet devam edin bu eylemlere mesajı aslında vermiştir. Muhalif kişilere karşı şahin kesilen yargı derin güçlere karşı güvercin olmuştur. Dün itibarıyla, bu da zamanında ordudan brifing alan yargıçları nasıl eleştirdiğimizi hatırlayın. Bugün gizli güçlerden ve MİT'ten brifing alan bir yargımız olmuştur. MİT'ten brifing alan yargıdan da başka kararlar beklemek aslında iyimserlik olur diye düşünüyorum. Kimi sorumlu tutmalıyız, 6-7 Eylül olaylarından kim sorumluydu, Hrant Dink cinayetinde o dönem kim iktidarsa o sorumludur."

CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen de, "Hrant Dink davası aslında devletin suç işleyen devlet görevlilerine nasıl kol kanat gerdiğinin çok somut bir göstergesidir" dedi.

3. yargı paketini yetersiz olarak nitelendiren Türmen, yeni paket ile yargılama sürelerinin kısaltılmasının hedeflendiğini ancak yargı süresinin kısaltılmasıyla adil yargılamanın sağlanamayacağını söyledi.
Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tarhan, bir gazetecinin 'Derin devlet yapısı hangisidir' yönündeki sorusuna, "Derin devleti saptayacak olan yargıdır, yargı rahat bırakıldığında bu ülkenin derin devletin unsurlarına girilebileceğini düşünüyorum" yanıtını verdi.