CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, CHP’nin “Herkes İçin Gönüllüyüz” hareketi hakkında bilgi verdi. Türkiye’de toplam gönüllü sayısının 27 bini bulduğunu, nüfus oranına göre bakıldığında en fazla gönüllünün 4 bin kişi ile İzmir’de olduğunu ve sayının her geçen gün arttığını açıkladı.

CHP İzmir İl Başkanlığı’nda kurulan Gönüllü Hareketi bölümünü ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, “Milletvekili adayı olacak mısınız?” sorusu üzerine şöyle konuştu: “İzmir’de partinin tabanı, örgütlerimiz ve izmir halkından bu yönde bir talep var ve bu yeni bir şey değil. Çok uzun zamandır aldığım çok yoğun bir talep var. Benim kendilerine parlementoda hizmet etmemi istiyorsa İzmirliler ki öyle görünüyor, bize bu kadar sahip çıkan İzmirlileri de kırmak olmaz” .

CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, CHP’nin “Herkes İçin Gönüllüyüz” hareketi hakkında bilgi verdi. Türkiye’de toplam gönüllü sayısının 27 bini bulduğunu, nüfus oranına göre bakıldığında en fazla gönüllünün 4 bin kişi ile İzmir’de olduğunu ve sayının her geçen gün arttığını söyledi. CHP’nin Halkla İlişkiler’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, CHP İzmir İl Başkanlığı’nda kurulan gönüllü hizmet merkezini ziyaret etti. Yüksel, CHP’nin “Herkes İçin Gönüllüyüz” hareketi içinde yeralan gençlerle sohbet etti.  Gönüllü hareketinin Türkiye çapında ilk kez bu denli örgütlü kullanıldığını vurgulayan Yüksel, “12 haziran seçimlerinde gönüllü hareketi en temel güçlerimizden biri olacak. Seçmen olup olmaması dahi önemli değil. Türkiye çok zor günler yaşıyor. Bu zor günlerde, geleceğiyle ilgili büyük endişeler taşıyan halkımız, ‘Ben bu seçimlerde CHP’nin iktidara gelmesi için ne yapabilirim’ sorusundan yola çıkıyorlar” diye anlattı. Yüksel CHP’de gönüllü olmak için partiye üye olunması gerekmediğini belirterek, bu durumun gönüllülerin kendilerin gelen bir talep olduğunu anlattı.  Yüksel, “Herkes İçin Gönüllüyüz” hareketi kapsamında Türkiye’de 27 bin, İzmir’de ise 4 bin gönüllüleri olduğunu belirterek, “Nüfus oranına bakıldığında en fazla gönüllünün bulunduğu il İzmir’dir. 15 yaşında da gönüllümüz var 70 yaşında da gönüllümüz var” dedi.

Gönüllü hareketi hakkındaki açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yüksel, bir gazetecinin, “milletvekili adayı olacak mısınız? Örgütten birçok kişi sizin aday olmanızı bekliyor sorusuna “Milletvekili adaylığımı şu ana kadar düşünmüş bile değilim. Temel amacım CHP’yi 12 haziranda iktidar yapmak, benim için milletvekili adaylığı hep beşincil bir meseledir. İzmir’de partinin tabanı, örgütlerimiz ve izmir halkından bu yönde bir talep var ve bu yeni bir şey değil. Çok uzun zamandır aldığım çok yoğun bir talep var. Benim kendilerine parlementoda hizmet etmemi izstiyorsa İzmirliler ki öyle görünüyor, bize bu kadar sahip çıkan İzmirliler’i de kırmak olmaz.” Şeklinde yanı verdi. (Emine Kantarcı)