30 ilçedeki CHP'li üyeleri kapsayan uygulama İl Başkanı Tacettin Bayır'ın göreve geldiği gün dile getirdiği önemli çalışmalardan birisiydi. CHP'ye gelen vatandaşların yaşadıkları sıkıntıları dinleyip ilgili birimlerle arasında bağlantıyı kurmayı hedefleyen sistemde ayrıca il kadın ve il gençlik kolları ve il yöneticilerinden de birisi dert dinleyecek.

CHP İzmir İl Başkanlığı örgütün halkın içinde yeralması amacıyla başlattığı çalışmaların ilki partide nöbet ve dert dinleme sistemi oldu. İzmir genelinde 30 ilçede görev yapan il genel ve belediye meclis üyeleri pazar hariç haftanın  6 günü halkın sorunlarını dinleyecek. Vatandaşların şikayet ve önerilerini dinleyecek nöbetçiler içinde il genel meclis üyeleri hükümetin ve valiliğin yatırımları, belediye meclis üyeleri yerel yönetimlerin yatırımları konusunda bilgilerini paylaşacak. Pazar hariç haftanın 6 günü yapılacak nöbet ve dert dinleme uygulamasında ayrıca CHP il yöneticilerinden, il kadın kolları ve il gençlik kollarından da bir temsilci görev yapacak. CHP İl Başkanı olduğu günlerde bu projesini basınla paylaşan CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, nöbet sisteminin sosyal demokrat partilerin geleneğinde olan bir uygulama olduğunu söyledi. Böylece CHP İzmir İl Başkanlığı'na gelen vatandaşlar seçim çalışmaları ya da başka programlar nedeniyle yoğun olan il başkanına ulaşmaya çalışmayacak. Belediye ve il özel idare ile ilgili sorunları bu alanda aktif görev yapan nöbetçi meclis üyelerine aktaracak. Alfabetik sıraya konulan ilçelerden ilk olarak Aliağa İl Genel Meclis Üyesi Nesrin Beykoz görev aldı. Günboyunca vatandaşları dinleyen Beykoz, "Çözüme kavuştarabileceğimiz şikayetleri il başkanına iletmeden çözüyoruz. Vatandaşlarımğızın çoğu işsiz, bu yüzden çoğu iş ve aş beklentisi içinde. Bunlardan çare olabileceklerimiz için de girişimlerde bulunuyoruz" dedi.


Vatandaş derdini yüzyüze anlatacak


CHP örgütünün halkla içiçe bir çalışmayı benimsediğini dile getiren İl Başkanı Tacettin Bayır, "CHP anamuhalefet partisi. Gelir dağılımı ve istihdam yaratma konusunda ürettiği politikalar belli. Emekten ve üretenden yana bir siyaset anlayışımız var. Ancak mevcut AKP Hükümeti'nin uyguladığı yanlış politikalar ile toplum kesimleri arasındaki makas büyüdü. İş ve aş beklentisi içindeki halk büyük mağduriyet içindedir. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'li yerel yönetimler taşeronlaştırmaya iş güvenliği olmadan çalışmaya karşı ciddi bir mücadele veriyor. CHP tek başına iktidara geldiğinde bu konudaki yasal düzenlemeleri de yapacaktır" diye konuştu. CHP'li belediye, il genel meclis üyeleri dışında CHP İzmir İl Başkanlığı yöneticilerinden birisi, il kadın kolları üyesi bir kişi ve il gençlik kollarından da bir üye hergün nöbetçi olarak görev yapacak. O gün nöbeti olan fakat nöbete gelemeyecek durumda olanlar mazeret bildirecek. Yapılan çalışmalar sonucunda oluşturulan bilgi notları yapılacak çalışmalarda da yol haritası olarak kullanılacak. (Emine Kantarcı)