Dağ, yaptığı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik ilki 2 Mayısta, ikincisi ise 22 Kasım'da düzenlenen operasyonların, bazı gazetecilerin eline ulaşan yolsuzluk belgelerine köşe yazılarında yer vermeleri üzerine başladığını savundu.
Gazetede çıkan yazıların da savcılıkça ihbar kabul edildiğini ifade eden Dağ, "Savcılık, 'Burada CHP'li bir belediye var. Biz bu belediyeye dokunmayalım. Bu siyasi algılanır mı' diyecek. Dolayısıyla savcılık kendi görevini yapıyor. Bu anlamda burada yapması gereken faaliyeti yürütüyor. Bunu hukuka bırakmak lazım" dedi.

Dağ, buna karşın operasyonun siyasi gibi gösterilmek istendiğini dile getirerek, şu görüşleri dile getirdi: "Bu operasyona, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Başkanı ve CHP'liler can simidi gibi yapışmış durumdalar, bundan siyasi bir rant elde etmenin derdindeler. Bu operasyonlarda ne yazıktır ki, en fazla sevinenler onlar oldular. Burada bir siyaset devşirme durumu söz konusu. Ama İzmirliler, bizler buna geçit vermiyoruz, vermeyeceğiz. Helal olsun CHP'ye bir yolsuzluk operasyonundan bir Cumhuriyet Mitingi çıkarttı. Bu mitinge baktığınız zaman da kalabalık, coşku hepsini yekun aldığınızda katılımın Ege Bölgesini aşacak şekilde organize edilmesine rağmen katılımın az olması bir mesajdır. CHP örgütlerini çıkartırsanız kendiliğinden mitinge gelen İzmirli sayısı 2 bini geçmez."
Dağ, CHP İzmir Milletvekili Alaaddin Yüksel'in, operasyona ilişkin basına yaptığı açıklamada, "Sabahleyin kapıyı sütçü değil, eşkıya çaldı" sözlerini kullandığına da işaret ederek, "Bu çok talihsiz bir açıklamadır. Biz hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti için görev yapan polislerimizi eşkıya olarak nitelendiremeyiz. Bu şekilde bir nitelendirme çok talihsizdir, yanlıştır. Bir an önce Sayın Yüksel'in bütün polislerden, bütün emniyet teşkilatından özür dilemesini bekliyoruz" dedi.
Muhalefetin bütün karalamalarına, attığı iftiralara aldırış etmeden Ak Parti'nin hizmet ettiğini, hizmet etmeye, üretmeye de devam edeceğini ifade eden Dağ, yapılacak ilk yerel seçimlerde İzmirlilerin teveccühü ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de Ak Partili olacağına inandıklarını söyledi.