Buca ilçesinde esnaf ziyareti yaparak halkın sorunlarını dinleyen Karadağ, ülke gündemini de değerlendirdi. AKP hükümetinin icraatlarını eleştiren Karadağ, "Güzel günler çok yakın. 12 Haziran’da kadınların büyük desteğiyle CHP'nin halkın iktidarını tek başına kuracağına inanıyorum" dedi.

 
“AKP’den Kurtulmalıyız”

Başarılı kadın İktisatçı Ayten Karadağ  "Ülkemiz her geçen gün karanlığa hızla sürüklenmektedir. Kadına şiddet başta olmak üzere, işsizlik ve yoksulluk sorunlar her geçen gün artmakta. Bu karanlıktan ancak AKP iktidarından kurtulmakla çıkabiliriz. AKP karanlığına ancak ve ancak CHP’nin iktidar olmasıyla son verebiliriz. Bende CHP’nin bir neferi olmak için ülkeme ve partim CHP’ye bu yolda milletvekili olarak hizmet etmeyi arzu ediyorum. CHP iktidar olduğunda da partimin başta kadın ve iktisat olmak üzere sosyal politikalarının yönlendirilmesinde karar almak, söz ve karar sahibi olmak istiyorum." dedi.

 
"AKP Hükümeti, kadınların sorunlarını hep görmezden geldi"

AKP iktidarını eleştiren Karadağ, "AKP Hükümeti bugüne kadar kadınları hep yok saymıştır. AKP hükümeti döneminde kadına karşı şiddet artmıştır. Kadına karşı şiddet sadece fiziksel saldıryla kalmamış, tecavüze, cinayete kadar uzanmıştır. Tüm bu yaşananlara AKP Hükümeti duyarsız kalmış ve kadına şiddetin önüne geçmek için birkaç göz boyaması dışında hiçbir çalışma yapmamıştır. Yapılan birkaç çalışmada da çalışmalar zamana yayılarak önemsizleştirilmiştir. Bu gün gelinen noktadan herkes rahatsızdır. CHP, 12 Haziran’da halkın iktidarını kurduğu takdir de,  ‘Kadına Şideet Sorunu’ başta olmak üzere tüm sorunlara hazırladığımız projelerle kesin çözüm bulacaktır." dedi.

 
"Yolsuzlukların Üstüne Gideceğiz"

CHP’nin ilkelerine ve değerlerine gönülden bağlı biri olarak bugün olduğu gibi yarın da doğruların yanında yanlışların karşısında olacağını belirten Karadağ, milletvekili seçilmesi durumunda yolsuzluğa karşı da var gücüyle mücadele edeceğini açıkladı.

 
“12 Haziran’da CHP iktidarı olacak”

Karadağ, 12 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde CHP’nin tek başına iktidar olacağına inancının tam olduğunu da belirterek açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Yaşamının neredeyse tamamın da İzmir’de yaşayan, İzmir’in sorunlarını bilen ve sorunlarının çözümüne dair yıllardır çözüm yolunda emek veren biri olarak hep halkla iç içeyim. Geçmişte sağ partilere oy vermiş insanlar bile artık kurtuluşu CHP’de görüyor. Bu gelişmeler bizimde inancımızı artırıyor. Bu nedenle CHP’nin tek başına iktidar olacağını düşünüyor, öyle umuyor ve inanıyorum.”