CHP Parti Meclisi, Kınık Belediye Başkanı Süleyman Kaya’yı yeniden aday gösterdi. Ancak bazı PM üyeleri Kaya’nın anketlerden çıkmadığını, yeniden aday gösterilmesi halinde seçimin riske gireceğini öne sürdü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise itirazların kendisine yazılı olarak bildirilmesini istedi. Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu, Kınık adayını Mehmet Çetinkaya olarak açıkladı. Kaya Kınık İlçesinde miting düzenleyerek karara tepki gösterdi. Çetinkaya ise seçim çalışmalarına başladı.

KAYA: KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜM

Kaya dün İl Genel Meclis Üyesi Ramazan Canlı ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü belirterek, “Saat 13.00’te Genel Başkan ile görüştük. Kendisine benim istifa ettiğim söylendiği için farklı değerlendirme yapılmış. Böyle bir şeyin olmadığını söyledim. O da 'PM’nin aldığı karar geçerlidir. Çalışmaya devam edin. 30 Mart’ta Kınık’ı istiyorum’ dedi. Ben de döndüm ve aday olarak çalışmaya başladım” diye konuştu.

Öte yandan partinin www.chp.org.tr adlı resmi web sitesinde aday olarak görülen Mehmet Çetinkaya partinin resmi adayının kendisi olduğunu belirterek, “Köy köy ev ev geziyorum. Halkın ilgisi var. Seçimleri kazanıp en iyi sonucu alacağıma eminim. Bu parti beni 25 yaşında belediye meclis üyesi, 30 yaşında ilçe başkanı yaptı. Adaylığım geri alınsa dahi ben CHP’li olmaktan ve adayın arkasında durmaktan vazgeçmeyeceğim” dedi.

CHP İL BAŞKANI: ADAYIMIZ ÇETİNKAYA

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ise “Partimizin resmi internet sitesinde Mehmet Çetinkaya aday olarak görünüyor. Onun dışındakiler bizim spekülasyon ve yanlış haberdir. Sıkıntı yok. Ben Genel Başkan’ın ayaküstü söylemleri olacağına inanmıyorum” dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, 16 Ocak'ta gerçekleşen Parti Meclisi (PM) toplantısında Kınık ilçe adayının Süleyman Kaya olarak karara alındığını açıkladı.


SUSAM: ADAYIMIZ KAYA

Halide Demir- Mehmet Ali Susam, yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Süleyman Kaya ile görüştüğünü, kendisinin de başka yerde olmasına karşın görüşmeye davet edildiğini belirterek, “Partimizin en üst karar organı Parti Meclisi’dir. Parti Meclisimizin 16 Ocak’ta gerçekleşen toplantısında yapılan oylamada Kınık ilçemizde Süleyman Kaya aday olarak belirlenmiştir” dedi.

Susam açıklamasında, ayrıntıları, “Bazı Parti Meclisi üyelerinin sonuca itirazların ardından, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu amacıyla yetki almıştır. Genel Başkan’ın üzerine aldığı sorumluluk kimi çevrelerde Kınık’ta adayın değiştiği şeklinde yorumlanmış ya da yorumlanması amacıyla algı yönetilmeye gayret edilmiştir. Önceki gün (dün) Süleyman Kaya partimizin Genel Merkezi’nde, sayın Genel Başkan’dan randevu alarak görüşmüştür. Ben de başka bir amaçla aynı yerde bulunurken, görüşmeye davet edildim. Genel Başkanımızın kendisine “Parti Meclis’inden senin adın çıktı. İlçende çalışmalarını sürdür” dediğinin şahsen tanığıyım. Kınık ilçemizde seçim çalışmalarının sağlıklı şekilde yürütülmesi amacıyla tanığı olduğum bu olayı kamuoyu ile paylaşma ihtiyacı duydum” şeklinde verdi.


PM YA DA HERHANGİ BİR KURUL TOPLANMADAN ADAYIN DEĞİŞMESİ MÜMKÜN DEĞİL. TÜZÜĞÜMÜZ DE BÖYLE

Öte yandan 16 Aralık'ta noter onaylı bir ihbarnameyle aday adaylığından çekildiğini CHP İzmir İl ve CHP Genel Merkezi'ne faksla gönderen Süleyman Kaya'nın Kınık adayı olarak açıklanmasına şaşıran ve tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Alaattin Yüksel'in ilk değerlendirmesi, “Bu herhangi bir kurul toplanmadan, PM toplanmadan bunun değişmesi mümkün değildir. Tüzüğümüz de böyle. Olacak şey değil” şeklinde oldu.


ALAATTİN YÜKSEL: GENEL BAŞKAN DA KAYA'NIN ÇEKİLDİĞİNİ VE ÇETİNKAYA LEHİNE KARAR VERECEKLERİNİ SÖYLEMİŞTİ

Alaattin Yüksel, PM toplantısına Süleyman Kaya adının da geldiğini ancak itirazlar olunca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun MYK'ya yetki aldığını ve PM üyelerine, 'Bize yetki verin, MYK'da değerlendirelim. Ona göre adayı belirleyelim. Mehmet Çetinkaya ve Süleyman Kaya arasında seçim yapalım” şeklinde konuştuğunu vurgulayarak,

“Bir gün geçti. Salı günü genel başkanımız CHP Kınık İlçe'nin mevcut ve eski başkanlarıyla görüştü. Görüşmede ben de vardım. Kısa bir görüşme oldu. Doğru adayın Mehmet Çetinkaya olduğunu söyledi onlar da. Genel başkanımız da konuşmaya gerek duymadan, 'Bu arkadaşımız zaten istifa etmiş, çekilmişti. O zaman Mehmet Çetinkaya lehine karar vereceğiz' demişti. Çarşamba günü gerçekleşen MYK toplantısında da Çetinkaya diye karar alınmıştı. Hatta internet sitelerinde de Çetinkaya diye geçti. Olacak şey değil” şeklinde konuştu.