Türk siyasetinin deneyimli isimlerinden DP'nin eski Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu önceki gece TBMM'deki makam odasında ziyaret ederek 70 dakika görüştü. Görüşme talebinin Cindoruk'tan geldiği öğrenilirken, Cindoruk'un adaylık beklentisi olmadan CHP'ye gönüllü destek vermek amacıyla yollara düşme önerisi yaptığı öğrenildi.

CHP lideri Kılıçdardoğlu'nun ise Cindoruk'un bu duyarlılığına teşekkür ederek, 'Süreç boyunca daha sık görüşelim' dediği kaydedildi. Kılıçdaroğlu'nun bu görüşmede Ergenekon sanıklarından Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın adaylığı konusunda Cindoruk'un fikrini de sorduğu bildirildi.

Cindoruk'un görüşmede özetle şu görüşleri savunduğu öğrenildi:


KIRILMA NOKTASI

Türkiye çok önemli bir seçime doğru gidiyor. Bugün ülke bir kırılma noktasıyla karşı karşıyadır. Bu seçimlerin tarihsel bir önemi vardır. Haziran'da iktidar değişimi sağlanamazsa Türkiye sosyolojik olarak bambaşka biri noktaya gidebilir.


GÖNÜLLÜ GÖREVLİYİM


Ben bu süreçte eski partim Demokrat Parti'den gelen tüm ısrarlara karşın farklı kulvarda yürümek istiyorum. Sizin için Türkiye'yi dolaşmak istiyorum. Bu çerçevede hangi illere gidilmesi, hangi mesajların verilmesi konusunda işbirliği içinde olmak isterim. Kendimi bu anlamda sizin ve partinizin bir gönüllüsü ve destekçisi olarak görüyorum.' (AKŞAM)