İskender Dörtoluklar- Çiğli Belediyesi'nin 2011 yılı faaliyet raporunun kabul edilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Ak Parti Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz, Çiğli'nin gelişmesi için eleştiri anlamında değil katkı koymak anlamında bir çalışmalarının olduğunu söyledi. Yılmaz, gelişmelerden hem vatandaşın hem de kamuoyunun bilgilendirilmesi amaçlarının olduğunu vurgulayarak, "İzmir Büyükşehir Belediyesi Çiğli'ye gösterdiği hassasiyeti duyuruyor. Ama Çiğli'nin İzmir'in değişen yüzü olacağı yönündeki projeler hayata geçmediği için Çiğli hala İzmir'in arka bahçesi olmaya devam ediyor. İzmir'in çöpünü bize solutup, çamurunu bize koklatıp, bizi denizsiz bırakanları Çiğli halkı adına kınıyoruz" şeklinde konuştu.

70 TL borcu var


2009 yılı öncesinde Eski Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut'un projelerinin hala hayata geçirilemediğini belirten Yılmaz, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak'ı eleştirdi. Meclis üyesi partililer ile birlikte  2011 yılı faaliyet raporu ile ilgili olarak gerçekleri yansıtacak bir değerlendirme yaptıklarını belirten Yılmaz, "70 milyon TL borcu olan ve çalışan işçisine parasını veremeyen Çiğli Belediyesi geçtiğimiz Şubat ayında yapılan 'Hamsi Şöleni'ne sponsor olmuştur. 2011 yılında Çiğli Belediyesi'nin ödediği çiçek bedeli 400 bin TL. Bugün 32 çelenge denk geliyor. Altyapı çalışmaları vatandaşı canından bezdirdi. 2009 yılıda başlayıp 2011 yılında bitirilen bu projeler vatandaşa hala eziyet çektirmeye devam ediyor. İlçede gereğinden fazla yapılan üst geçitlerde yaratılan yeşil alanlar köpeklerin mekanı haline gelerek vatandaşı olumsuz etkiliyor. Teknolojinin kullanılarak yapıldığı vurgulanan 9 adet yürüyen merdiven araç yolunun daralmasına ve kazaların yaşanmasına sebep oluyor. Yağmurda çalışmayan bu merdivenler ise özellikle yaşlılara zarar veriyor. Bu yol üzerinde Karşıyaka'dan gelen araçlar, Harmandalı kavşağına ilerlerken bu yapılan üst geçitlerin dört metre yolun içeresine girmesinden dolayı kazalara da zemin hazırlıyor. Hafif raylı trenin yeraltına alınması 35.000 insanın kullandığı metronun kilometrelerce daha fazla yürümesine neden oluyor. PTT'den maaş alacak olan vatandaşlar, 100 metrekarelik alanda PTT'yi görmelerine rağmen  taksi tutmak zorunda kalıyor. Çiğli merkezine araçla gelen insanlar bir caddeden başka birine geçmek için fazladan  5 kilometre yol yapıyorlar" açıklamasında bulundu.


'İzmir'in geleceği Ak Parti iktidarı ile oluşacak'


Ak Parti Meclis Üyesi Sıddık Soysal ise, "Çiğli halkı bizi muhalefet yapma görevi ile görevlendirdi. Halkımızın bize verdiği görevi yapmaya çalışıyoruz. Siyasi düşünceyi arka plana alarak, Çiğli'ye hizmet konusunda Bugüne kadar hep olumlu oy kullanmışızdır. Doğru olmlayan çalışmalara ise doğruyu gösterecek önerilerimiz olmaktadır" dedi. Çiğli Belediyesi'nin hiçbir hizmet faaliyetinin olmadığını aktaran Ak Parti Meclis Üyesi Sıddık Soysal, "Belediyelerde kanunun emrettiği şekilde evraksal dökaman yapılması gerekiyor. Ancak bunlar yapılmamış. 3000 adet ajanda dağıktılıyor. 31 tane Meclis Üyesi var. Geriye kalan ajandalar kime verildi? 400 bin TL çiçek faturası var. Ancatk nerelere gönderildiği belli değil. Bunların kayda alınması gerekiyor. Piyasa araştırması yapılmadan 318 TL'ye alınan cep telefonlarının aynı standartlardaki fiyatlarının 210 TL olduğunu gördük. 64 milyon TL olan Çiğli Belediyesi'nin bütçesinin yüzde 71'i hizmet alanında. 900 kişilik personelin 1 milyon TL'lik alacağı ellerine geçemiyor.  Bu borç her ay katlanarak artıyor. Bu sonuçlarla Çiğli Belediyesi'nin yatırım yapma şansı yok. Çiğli'de bulunan 26 mahalleden 23'ü hizmetten şikayetçi. Maltepe Deresi üzerinde tarihi bir kemer var. Turizme kazandırılabilecek olmasına rağmen bu kemere el atılmıyor. Çiğli dere ataklarında kaynak sular var. Bu suların olduğu yerlere İl Sağlık Müdürlüğü tarafından su içilemez levhaları asılmasına rağmen su içilmeye devam ediyor. Bu sorun aslında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin görevi ama el atılmıyor. Çözüm üretilmezse bu sular, gelecek için koleranın hayata geçmesi anlamına geliyor. Çiğli her türlü hizmetin görülüceği bir ilçe olmasına rağmen hiçbir hizmet yok. Çiğli Belediyesi kendi işçisine maaş veremeyecek gaflete düşmüş durumda.  İzmir'in geleceği Ak Parti iktidarı ile oluşacak. Kendilerini akıllı görenler ideolijik yüklemelerle bir yere varamazlar" şeklinde konuştu.