1 Kasım seçim sonuçları üzerinden muhalefeti eleştiren Davutoğlu, "1 Kasım'da CHP 34 ilde milletvekili çıkaramadı. Türk demokrasisi oturup ciddi bir muhasebede bulunmaları lazım. 1 Kasım yenilgisinden sonra yavaş seslerini yükseltmeye başladılar. Sizin göreviniz bize laf yetiştirmek değil. Oturup kendi iç muhasebenizi yapmak. CHP oyları ana muhalefet partisi oyları 9 ilde yüzde 2'nin altında yani marjinal parti. Bu ilerde marjinalleşmiş bir ana muhalefet partisinden söz ediyoruz. MHP'deki durum CHP'den de kötü görünüyor. Hiçbir ilde birinci parti olamadı. Sayın Kılıçdaroğlu'na, Bahçeli'ye, Demirtaş'a tavsiyem genel merkezlerinin bütün odalarını, koridorlarını oy aldıkları ve alamadıkları yerlerin haritaları ile döşesinler. Her sabah geçerken bir ders alsınlar. Yanlarına da Ak Parti'nin aldığı yerlerini koysunlar ikisini karşılaştırsınlar" dedi.

"20-23 TEMMUZ ARASINI HİÇBİR ZAMAN HAFIZAMDAN SİLMEYECEĞİM"

Davutoğlu, "3 günü hiçbir zaman hafızamdan silmeyeceğim. 20-23 Temmuz arası. Nasıl bu çakalların değişik odaklar ile beslenen bu kirli emel sahibi çevrelerin ayrı ayrı ama aynı hedefe yönelen saldırlar gerçekleştirdiklerini hep beraber şahit olduk. Bu terör odaklarına gereken cevabı verdik. Doğu ve Güneydoğu'da şunlar fısıldandı kulaklara: "Ak Parti, beni ve sayın Cumhurbaşkanımızı da kastederek devleti yönetenler 1 Kasım seçimleri için terör ile mücadeleyi başlattılar. 1 Kasım'dan sonra yine eski devran geri gelir. Sakın ha hükümete güvenmeyin. Bilin biz burada üzerinizde demokrasinin kılıcı gibi durmaya devam edeceğiz" denildi. Bizse terörle kararlıkla mücadeleye devam ettik.

"PARTİMİZ BUGÜNE KADAR GİRMİŞ OLDUĞU SEÇİMLERDE EN YÜKSEK OY SAYISINA 1 KASIM'DA ULAŞTI"

1 Kasım seçim sonuçlarını değerlendiren Davutoğlu, "Partimiz bugüne kadar girmiş olduğu seçimlerde en yüksek oy sayısına 1 Kasım'da ulaştı. En yakın takipçimiz CHP'den 11 milyon 570 bin fazla oy aldık. Ayrıca CHP, HDP, MHP ve Meclis'te temsil edilmeyen diğer partilerin toplamından daha fazlasını aldık. Hep beraber geldiler bize yetişemediler. Partimiz, ülkemizin her bölgesinde rakiplerini açık ara geride bıraktı. 63 ilde birinci. 17 ilde ikinci. 1 ilde de 3. partiyiz. 4. olduğumuz yer yok hamd olsun" dedi.

ŞIRNAK, HAKKARİ VE TUNCELİ'DE MİLLETVEKİLİ ÇIKARAMADIK

Şırnak, Hakkari ve Tunceli'de Ak Parti'nin milletvekili çıkaramadığını söyleyen Davutoğlu, "Ak parti olarak sadece 3 ilde milletvekili çıkaramadık. İnşallah bu illerimizde de daha çok çalışarak en kısa sürede temsil hakkı kazanacağız. Milletvekili çıkaramadığımız Şırnak, Hakkari ve Tunceli'de Ak Partiye oy vermiş seçmenlerimize sesleniyorum; sakın ola ki temsil edilmediklerini düşünmesinler. Ak parti şu anda Meclis'teki 317 milletvekili ile Şırnak, Hakkari ve Tunceli'nin temsilini yapmaktadır. Bölgenin milletvekillerine talimat verdim o illerin sorunlarını çözmeleri için" dedi.

"1 KASIM YENİLGİSİNDEN SONRA YAVAŞ YAVAŞ SESLERİNİ YÜKSELTMEYE BAŞLADILAR"

Davutoğlu, "1 Kasım'da CHP 34 ilde milletvekili çıkaramadı. Türk demokrasisi oturup ciddi bir muhasebede bulunmaları lazım. 1 Kasım yenilgisinden sonra yavaş yavaş seslerini yükseltmeye başladılar. Sizin göreviniz bize laf yetiştirmek değil. Oturup kendi iç muhasebenizi yapmak" dedi.

"MHP'DEKİ DURUM CHP'DEN DE KÖTÜ GÖRÜNÜYOR HİÇBİR İLDE BİRİNCİ PARTİ OLAMADI"

1 Kasım seçim sonuçları üzerinden muhalefeti eleştiren Davutoğlu, "CHP oyları ana muhalefet partisi oyları 9 ilde yüzde 2'nin altında yani marjinal parti. Bu ilerde marjinalleşmiş bir ana muhalefet partisinden söz ediyoruz. MHP'deki durum CHP'den de kötü görünüyor. Hiçbir ilde birinci parti olamadı MHP. Osmaniye ilimizi de özellikle tebrik ediyorum. HDP 'de hem oy kaybeden hem de belirli bir bölgeye sıkışan partiler arasında. HDP 7 Haziran'dan 1 Kasım'a 1 milyon oy kaybetti. Hani emanet oylar geldi bize dediğinde Kandil'den talimat geldi tutumlarını değiştirdiler ya. İşte o emanet oylar. Bir kez daha vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Türkiye ideali ile hiçbir şey paylaşmayan birilerine en güzel mesaj oldu. O 1 milyon vatandaşımız, HDP eşbaşkanlarının yapamadığını yaptı. ve o dağlara, Kandil'e dönerek ben sizin için oy vermedim. Benim oyumu ipotek alamazsınız dedi ve oyunun yerini değiştirdi. Sırtını dağlara değil de dağ gibi millete dayayanlar yaşar" diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU'NA, BAHÇELİ'YE, DEMİRTAŞ'A TAVSİYEM PARTİLERİN ODALARINI OY ALDIKLARI, ALAMADIKLARI YERLERİN HARİTALARIYLA DÖŞESİNLER"

Davutoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu'na, Bahçeli'ye, Demirtaş'a tavsiyem genel merkezlerinin bütün odalarını, koridorlarını oy aldıkları ve alamadıkları yerlerin haritaları ile döşesinler. Her sabah geçerken bir ders alsınlar. Yanlarına da Ak Parti'nin aldığı yerlerini koysunlar ikisini karşılaştırsınlar. Bölgeselliklerini kaybedip şehirlerle anılmaya başladılar. Yakında o şehirlerle de anılmaktan kopacaklar. Diğer partiler marjinalleşiyor, Türkiyeleşme iddialarını kaybediyorlar. Parti olma vasfını gün be gün kaybedip birer, siyasi cemaat, topluluk halime dönüşmeye doğru gidiyorlar. O yüzden de mahallelerine sığınıyorlar. Cemaatlerin homojen yapısına dönüşüyorlar. Bu durum kendileri için de Türkiye için de büyük bir problemdir. Kucaklayıcı bir siyaset geliştiremiyorlar. Kutuplaştırıcı bir dile savruluyorlar" ifadelerini kullandı.

"KADINLARIMIZIN, İZZETİNİ, ONURUNU KORUMAK BİZİM EN BÜYÜK VAZİFEMİZDİR"

Kadınların siyaset hayatına olan katkısına vurgu yapan Davutoğlu, "Kadınlarımızın, izzetini, onurunu korumak bizim en büyük vazifemizdir. Kim her ne olursa olsun herhangi bir kadınımızı incitirse o incinen kadınımızın siyasi görüşü ne olursa olsun onun yanında onu inciten kim olursa olsun siyasi görüşü ne olursa olsun onun karşısında olacağız. Kadına karşı şiddet Türkiye'de silinene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.