Başbakan Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve İçişleri Bakanı Efkan Ala, Rixos Otel’de kadına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 80. yıl dönümü için düzenlenen ‘Yerel Yönetimlerde Kadın’ başlıklı programa katıldı. Programda konuşan Davutoğlu, "Türk kadınının onurunu bütün dünyaya gösterilmesini sağlayan Tuğçe’ye bir kez daha buradan rahmet diliyorum. Saldırıya uğrayan iki kızı kurtarmak için kendi canını feda eden kendi kızımız, aslında bu topraklarda kadın onurunun ve kadılarımızın insan onuruna verdiği değer oldu." diye konuştu.

"SOMA'DA TANINAN HAKLARIN HEPSİ ERMENEK'TEKİ KİŞİLERE DE TANINACAK"

Maden kazasında hayatlarını kaybeden son işçilere de ulaşıldığına işaret eden Davutoğlu, "Acı olay çalışmaları sona ermiş oldu. Annelerine ve işlerine buradan taziyelerimi iletiyorum. Belki bu tür olaylarda hayatlarını kaybedenler erkekler olabiliyor ama en çok ızdırabı yaşayanlar, o kayıplardan sonra kendi geleceğini ve çocukların geleceğini kazanmak için büyük çabalar yapan hanımlara oluyor. Ermenek’teki kadınlarımızı da saygıyla anıyorum. Soma’da tanınan bütün haklar Ermenek’teki kardeşlerimize de tanınacak.” diye müjde verdi.

İnsanın, yaratılanların en şereflisi olduğunu kaydeden Davutoğlu, “O zaman onur, şeref, insan haklarının da temeli diğer alanlarda ne kadar eşitlerseniz eşitleyin, eşitlik sağlamazsınız. Erkek ile kadının arasında fark olmadığını kabullenmek gerekir. Bu anlamda yine eşrefi mahlukat olması sebebiyle de bir fark yoktur.” şeklinde konuştu.

"KILIÇDAROĞLU, ÖNCELİKLE İNSAN ONURUNA SAYGI GÖSTERMEYİ ÖĞRENMELİDİR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, yaptığı konuşma ile ilgili değerlendirme yapan Davutoğlu, şunları söyledi: “Burada gerçekten kendisi de sonradan dinlediğinde hicab duyduğu bir söz sarf eden ana muhalefet partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da zikretmeden geçemeyeceğim. Sırf Cumhurbaşkanına hakaret edebilme için zihinsel engelli herkese hakaret neden o sözü dün sarf eden Kılıçdaroğlu, öncelikle insan onuruna saygı göstermeyi öğrenmelidir. Sayın Cumhurbaşkanımıza atfen ona zihinsel özürlü demek, zihinsel özürlülere yapılan bir anlayış, kadın, erkek eşitliğini engelli, engelsiz eşitliğini kabul edebilir mi? Herkesin bir muhasebeden geçmesi lazım. Herkesin önce şunu kabullenmesi lazım; insan olması hasebiyle hiçbir zümre, ırk, kesim arasında fark yoktur.”