Çıraklık döneminden bu yana ülkede ki muhtaç sayısının sürekli artış gösterdiğini belirten Demirsoy; “Çıraklıktan kalfalığa geçene kadar ülkedeki muhtaç vatandaş sayısı 12 milyon 751 bin oldu. Bunların ustalık dönemlerini düşünmek bile istemiyorum” dedi.

Başbakan Erdoğan’a Ahilik Nasihatlerini hatırlatan Yüksel Demirsoy; “Çıraklık, ustalık kavramları Ahiliğin 9 dereceli sisteminden gelir. Her kapı üç dereceyi içerir. Bu dereceler Yiğit, Yamak, Çırak, Kalfa, Usta, Nakip, Halife, Şeyh, Şeyh ül Meşayıh olarak sıralanır. Ahiliğin en önemli nasihati ise; Harama bakma, haram yeme, haram içme, doğru, sabırlı, dayanıklı ol, yalan söylemedir. Oysa başbakan, siyasete girdiğinden bu yana bunların hep tersini yapmış, hakkında dosyalar dolusu iddia olan sabıkalı biridir” dedi.

AKP’nin iktidara geldiğinden bu yana halkı kandırmaktan başka bir şey yapmadığını savunan Demirsoy; “Aralık 2010 itibariyle kayıtlı resmi işsiz sayısı 3 milyon 591 bin, bu rakama düzensiz işlerde çalışanlarda eklendiğinde halkımızın yüzde 20’sinin işsiz olduğu görülmektedir. Yeşil kart kullananların sayısı 9 milyon 395 bin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu'ndan yardım alan kişi sayısı 3 milyon 84 bin, 825 TL'nin altında maaş alan emekli, dul ve yetim sayısı da 332 bin kişi olarak açıklandı. 2002 yılından 2009 yılına kadar geçen sürede yoksul sayısı 2 milyon kişi artarak 7 milyon 455 bine ulaştığını bizzat devletin resmi rakamları söylüyor. TÜİK'in 2009 yılı Yoksulluk Çalışması sonuçlarına göre; Ülkemizde yaklaşık 339 bin kişi sadece gıda harcamalarını içeren açlık sınırının altında yaşamaktadır. Ülkemizde 12 milyon 751 bin kişi ise gıda ve gıda dışı harcamaları içeren yoksulluk sınırının altında yaşamaktadır. Posta memurlarının sadece icra ve mahkeme ihbarnamesi dağıttığını da unutmamak gerekir. Bu rakamlar devletin resmi rakamları olmasına rağmen Başbakan utanmadan halkın refah düzeyinin yükseltildiğini söyleyebilmektedir” şeklinde konuştu.

Çıraklık ve kalfalık dönemlerinde halkı fakirleştiren AKP’ye dersinin sandıkta verilmesini isteyen Yüksel Demirsoy; “Ahilikte usta olmak için, kimseyi kandırma, kanaatkar ol, dünya malına tamah etme denir. Başbakanın, yandaşlarını korumak konusunda usta olduğunu herkes biliyor. Yalan söylemeye alışmış bu iktidara dersini sandıkta vermek boynumuzun borcudur” dedi.