İlhan Cihaner, Denizli'de partililerle ilk buluşmasında izdihama sebep oldu. YSK'ya yapılan itiraz sonucunda CHP Genel Merkezi tarafından kontenjandan Denizli 2. sıra milletvekili adayı gösterilen eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, seçim bölgesi Denizli'ye geldi. İl sınırında karşılandıktan sonra kalabalık bir konvoy eşliğinde şehir merkezinde tur atan İlhan Cihaner, daha sonra CHP İl Başkanlığı'nın bulunduğu Çaybaşı Caddesi'ne geldi.

Cihaner'i taşıyan parti otobüsünü yolda karşılayan partililer, 'İlhan Cihaner onurumuzdur' ve 'Cesur yürek Cihaner' pankartları açtı. CHP İl Başkanı Himmet Yavaş, Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven ve CHP milletvekili adaylarıyla birlikte parti otobüsünün üzerine çıkan İlhan Cihaner, partililere el sallayıp karanfil attı. İl Başkanı Yavaş'ın ve bazı milletvekili adaylarının konuşmalarının ardından boynunda Denizlispor atkısı ve el işlemeli bir poşu ile partililere hitap eden İlhan Cihaner, yoğun ilgiden dolayı teşekkür etti. Bu karşılamanın, birkaç gündür yapılan saldırılara verilebilecek en seviyeli ve en güzel cevap olduğunu belirten Cihaner, şöyle konuştu: "Esas olan bu sürecin yani siyaset sürecinin centilmence ve seviyeli bir şekilde yürütülmesidir. Seviyesizce saldırılara, hele hele benim üzerimden koparılmak istenen bir takım kavgalara lütfen prim vermeyelim. Ancak, bu haramiler iktidarını hep birlikte yıkmak için, halkın iktidarını kurmak için çok çalışmamız gerekiyor. Bunlar zenginleştikçe, tekstilin başkenti işsizliğin başkenti oldu. Bunlar zenginleştikçe Denizli yoksullaştı. En son gençlerimizin alın terini götürdüler. Bunlar hırsızlar, bunlar halk düşmanları. İnanıyorum ki, hep birlikte halkın iktidarını kuracağız, Denizli rahat bir nefes alacak, Türkiye rahat bir nefes alacak."

İZDİHAM YAŞANDI

Konuşmasının ardından otobüsten inen İlhan Cihaner, parti binasına girerken zor anlar yaşadı. İzdiham sebebiyle zaman zaman yürümekte zorlanan Cihaner'e dokunmak isteyen partililer izdiham yaşanmasına sebep oldu. Parti binasına girdikten sonra da izdiham devam edince, Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven bir sandalyeye çıkarak partililerin sakin olmasını ve basın mensupları için yer ayrılmasını istedi.

YAŞANAN SÜRECİ HERKES BİLİYOR


Parti binasında da soruları cevaplandıran CHP Denizli Milletvekili adayı İlhan Cihaner, sözlerine şöyle devam etti: "Yaşanan süreci hemen herkes ayrıntılarıyla biliyor. YSK'nın ve partimizin organlarının takdiriyle Denizli ikinci sıradan kontenjan adayı olarak geldim. Tüm mesaimi, tüm emeğimi Denizli'yi daha özgür daha demokratik, daha müreffeh bir hale getirmek için çalışan CHP'lilerin yanında harcıyacağım. Bu anlamda inanıyorum ki, Denizli'yi ve Türkiye'yi hakettiği yere getireceğiz."

CHP Genel Merkezi'nden daha önce kendisine iki il teklif edildiği ancak bunun kendisi tarafından kabul edilmediği yönündeki soruya da Cihaner, şöyle karşılık verdi: "Bunlar partinin iç işleyişine ilişkin şeylerdir. Bunların da medya üzerinden tartışılması doğru değil. Öyle olsa ne olur, olmasa ne olur? Çok önemli bir şey olarak görmüyorum, detayda kalmış bir şey."