MHP Genel Başkanlığı'na talip olan Meral Akşener'e destek veren MHP eski İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, olağanüstü kurultayın sıradan bir talep değil, meşru bir hak olduğunu, bu hakkı engellemeye çalışmak yerine, kullanımını kolaylaştırmak yolunda adım atılması gerektiğini belirtti. Dervişoğlu, tüzük değişikliği ile olağanüstü kurultayda seçim yapılmasını istedi.

SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİ SİYASETÇİSİ

Dervişoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Adaylardan biri Fethullah Gülen hareketinin siyasi figürü" açıklamasına şu sözlerle tepki gösterdi:

"Anlaşılan o ki kişilikler üzerinden bir tartışma başlatarak asıl hedef gölgelenmek isteniyor. Bu tavır, soğuk savaş dönemi siyasetçilerine uygundur, günümüzde karşılığı yoktur. Geçmiş dönemlerde benzer iddialara hedef olanların, kimler tarafından hangi makamlara taşındığı herkesin malumudur. Milliyetçi ülkücü hareket, ajanların, cemaatlerin ve rakip partilerin içinde operasyon yapabilecekleri ve kolaylıkla at koşturup, cirit oynayabilecekleri boş bir siyasi alan değildir. Biz bunca tecrübeyi gözümüzden sapanla vurulmak için yaşamadık. Makamı ve sıfatı ne olursa olsun, hiç kimse ülkücülerin zekasıyla alay etmemeli. Herkesi kişisel hesaplaşmaları bir tarafa bırakarak, sorumluluklarının gereğini yerine getirmeye ve partinin yönetim kademelerinde yenileşmeyi mümkün kılacak tüzük değişikliğini gerçekleştirmek üzere, toplanması arzulanan olağanüstü kurultay talebine destek vermeye davet ediyorum."