İskender Dörtoluklar- İzmir Gazeteciler Cemiyeti Mustafa Balbay'a Özgürlük Stantı'nda demir parmaklıkların arkasına geçen CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, Gaziantep'te öldürülen doktorla ilgili açıklamalarda bulundu. Devletin reklamlarda gösterdiği evde bakım uygulamasının ölen vatandaşa da uygulanması gerektiğini belirten Hülya Güven, "Ölen vatandaşın ailesi yoksulmuş ve ölen vatandaşın emekli maaşı ile geçiniyorlarmış. Yoksulluk ve eğitimsizlik bir araya gelince böyle bir durum ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Evde hasta bakımı uygulanmıyor

Gaziantep'te yaşanan olayın hekimlere yönelik artan şiddetin bir göstergesi olduğunu dile getiren Hülya Güven, "Biz bunun sebeplerinin araştırılmasını istedik. CHP olarak Şubat ayında verdiğimiz araştırma önergesi ile bunu talep ettik. Bu durum aynı zamanda yoksulluğun da getirdiği bir sosyal patlamanın ifadesi. Ölen vatandaşımız 80'li yaşlardaymış ve emekli maaşıyla bir aile geçiniyormuş. O vatandaş hayatını kaybedince emekli maaşını o aile alamayacak. Yoksulluk ve eğitimsizlik bir araya gelince böyle bir durum ortaya çıkıyor. Ben burada başka bir şeye de dikkat çekmek istiyorum. Hasta taburcu olmuş, ağır bir vaka bakılmak için evine gönderilmiş. Devletin reklamlarda gösterdiği evde hasta bakımı uygulamasını bu vatandaşa da uygulaması gerekir. Burada öyle birşey de yapılmamış. Ailenin de hastayı geri getirmek isteyip istemediğini bilmiyorum. Bakamadıklarını ifade ettikleri bir durum söz konusu, evde bakımın uygulanamadığını da görüyoruz. Evde bakım konusu hastaneden yeni çıkmış, bu tür hastalarda uygulanmayacak da kimde uygulanacak? Bütün bunlar aslında çok iyi hizmet veriyormuş gibi sunulan bir algının doğru olmadığını gösteren durumlar" şeklinde konuştu.

'Çok kötü koşullarda kalıyorlar'

Mustafa Balbay'a Özgürlük Stantı'nda kitap imzalayan Hülya Güven, cezaevlerindeki sağlık sorunlarına değinerek, "Şu anda kendimi demir parmaklıklar ardında tutuklu gibi hissediyorum. Balbay'ı ziyaret ettiğimizde gördük ki çok kötü koşullarda kalıyorlar. Tutuklu olan gazetecilerimizin, vekillerimizin sağlık durumları da kötü. Onlar bulundukları yerlerde hasta olmalarına rağmen sağlık hizmetlerini yeterince alamıyorlar. Ve birçoğunun durumu da giderek ağırlaşıyor. Biz bunları zaman zaman Meclis Başkanımıza iletiyoruz. Hasta olan vekil ve tutukluların durumunun düzeltilmesi için baskı ve isteklerimizi devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.