CHP eski İl Sekreteri  Dr. Merih Şan CHP 1. Bölgeden aday adaylığını açıkladı. Eşi Yıldız Şan ile birlikte düzenlediği aday adaylığı basın açıklamasında emekli olduğu 2004 yılında ilk iş olarak büyük bir şevk ve heyecanla yuvası olan CHP'ye geldiğini ve üye olduğunu ifade eden Şan, "Bu şevkim ve heyecanım aldığım her görevde daha da artarak büyüdü. Yaşamım boyunca da artarak büyüyecek. Çünkü başka yaşama biçimi bilmiyorum. Partimin her kademesinde çalıştım. Yapılan çalışmaları büyük küçük ayırmadım. Broşür de dağıttım. Sağlık Komisyonu üyesi olarak sağlık taramasında da katıldım. İl Yönetim Kurulu üyeliği ve İl Sekreterliği de yaptım. Partime maddi-manevi her türlü katkıyı koymak için elimden geldiğince katkı koymaya çalıştım. Tek düsturum 'Hep birlikte el ele verip kimseyi ötekileştirmeden CHP'yi iktidara taşımak' oldu. Oncu bunucu demeden herkesle bir arada kimseyi ötekileştirmeden Cumhuriyet Halk Partisi Çatısı altına almak için çabaladım" dedi.


"Viraj" seçimi


Bu yıl 12 Haziran tarihinde yapılacak seçimlerin Türkiye için dönüm noktası olduğunu da dile getiren Şan konuşmasına şöyle devam etti: "12 Haziran'da çok önemli bir randevumuz var. Bu seçimler Türkiye için önemli bir viraj niteliğinde. Bu seçim herhangi bir seçim değil. Genel Başkanımız Sayın kemal Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmamız gereken bir seçim. AKP İktidarı'nın ülkemizi ve halkımızı soktuğu açmazlardan tek çıkış yolunun CHP'nin tek başına iktidarı olduğuna inancım sonsuz. Cumhuriyetimize sahip çıkmak için, cumhuriyetimizin partisine, Cumhuriyet Halk Partisi'ne sahip çıkmak durumundayız. Vereceğimiz oylarla tek başına iktidara getirmeli, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu da Başbakan yapmalıyız. CHP'nin başarısının ülkemizin üzerindeki kara bulutları dağıtacağını çok iyi bilen birisi olarak, bu başarıya koyacağım katkıların da farkındayım. Ve bu nedenle 1. Bölge Milletvekili aday adaylığımı açıklıyorum."


İzmir'e hizmet


Partisi CHP'nin başarılı olması için koyacağı katkılar çerçevesinde yasama görevleri dışında kendisine üç çalışma alanı belirlediğini de ifade eden Şan sözlerini şöyle sürdürdü: "İlk alanım İzmir olacak. Seçim çalışmaları için açtığım büroyu seçimden sonra kapatmayacak 'İletişim Bürosu' olarak değerlendireceğim. Bu büro uzman kadrosu ile sürekli olarak parti üyelerimiz ve halkımızın hizmetinde olacak. Kısacası İzmir asla unutulmayacak, geri planda kalmayacak. İkincisi Parti Örgütüm. Sol gelenekten gelen bir kişi olarak partim içinde sade üyelikten il yöneticiliğine kadar değişik kademelerde görev aldım. Bu görevlerde partimin tavanının da tabanının da beklentilerini çok iyi kavrayabilme olanağım oldu. Görev adamı olmaktan kaçınmadım. CHP parti tavanının da tabanının da başlıca isteğinin ayrım yapmaksızın herkesi kucaklayacak adaylar olduğunu biliyorum. Üçüncüsü de kendime güveniyorum. Benim için başarının yolu, emekten, birlik ve beraberlikten uzmanlaşmış ekip çalışmasından geçmektedir. Bu ekibin ana gövdesini ise partililerimiz oluşturacaktır."