MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, partisinin Didim İlçe Teşkilatı'nın aylık ilçe istişare kurulu toplantısına katıldı. Dün saat 19.30'da Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya; MHP Aydın mlletvekili Recep Taner, MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti, Akyeniköy Belediye Başkanı Yusuf Deveci, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Serap Cambazoğlu, MHP Aydın Merkez İlçe Başkanı Mehmet Uysal, MHP Didim İlçe Başkanı Can Atas, ilçe yöneticileri, belde teşkilatları ve partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından toplantıya geçilirken, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, "Didim'e referandum için gelmiştim. Biz MHP olarak referandumda 'Hayır deyin' dedik. Neden hayır demeleri gerektiğini bir bir anlattık. Yargının siyallaşmasını, yargının yürütmenin eline geçmesini istemediğimiz için 'hayır' dedik. Bunun cezasını milletimiz çeker. Adalet mülkün temelidir, bu yürütmenin eline geçtiğinde adalet doğru olmaz" şeklinde konuştu.


"YÜRÜTME YARGIYI ELE GEÇİRDİ"


Cumhurbaşkanı Gül tarafından Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunu Başkanlığına getirilen Kayseri Barosu Başkanı'nın atanma kriterlerini de eleştiren Vural, "Ey Sayın Cumhurbaşkanı, illa senin seçim bölgenden mi atanması lazım? Nerede ölçtün, nasıl yaptın, niye yaptın? Ve görüyoruz ki, bütün bu tercihlerin hepsinde siyasi tercih rol oynuyor" ifadelerini kullandı.
Anayasa Mahkemesi üyeliği atamalarına da eleştiriler getiren Vural, "Meclis'e üç isim getirdiler. Bu kişileri neye göre seçtiniz? Resmine mi baktınız, bıyığına mı baktınız? Üç isim geldi, birisi seçildi. AKP'nin mutfağında hazırlandı. Kimin olduğuna bakmaksızın hemen oyunu kullandı. Anayasa Mahkemesi üye seçiliyor, seçilen kişinin özgeçmişi milletvekillerine verilmiyor. Böylelikle ne oldu, yürütme yargıyı ele geçirdi" iddialarında bulundu.


"BU MİLLETİN KURDUĞU CUMHURİYET'İN OLUŞTURDUĞU TEMELLERDEN RAHATSIZLAR"


İmralı'yla müzakerelerin yapıldığını ileri süren MHP'li Vural, "İmrali canisiyle referandum sonuna kadar ateşkes ilanı yaptılar. Hatırlayın, unutmayalım, Anayasa değişikliği kabul edildikten sonra Cemil Çiçek ve AKP heyeti kiminle görüştü? BDP ile görüştü. Başka partilerle görüştü mü? Görüşmedi. Ve orada da şunu dedi: "Evet terör örgütü sorununu çözmek için Anayasa'da değişiklik yapmak gerekiyor." Demek ki BDP ile AKP Anayasa değişikliği konusunda anlaştı. Bu anlaşma sadece orada olmadı. İmralı canisiyle sürdürülen pazarlıklarla da Anayasa'daki değişiklikler o masada görüşüldü. Neden rahatsızlar? Bu milletin kurduğu Cumhuriyet'in oluşturduğu temellerden rahatsızlar. Bu milli devletten, üniter yapıdan rahatsızlar. Ne yapmak lazım? Milleti bölmek için, 'Türk milleti' tabirini Anayasa'dan çıkarmak için ne yapmak lazım? Üniter yapıyı bozmak için federasyonlara, eyaletlere yol açabilecek bir yönetim tarzı getirmek lazım. Türkçe dışında başka dillerde eğitimin önünü açmak lazım. Bunu ben iddia etmiyorum. AKP'li Hayati Yazıcı ve AKP Grup Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapılı diyor ki, "Anayasa'dan 'Türk' ifadesi çıkarılmazsa bu mesele çözülmez." Bugün atılan adımların hepsi Cumhuriyet'le bir hesaplaşmadır. İşte 2. Cumhuriyetçilerin gerçekleştirmek istediği oyun budur" ifadelerini kullandı.


"ELLER GİDİYOR MERSİN'E, BİZ GİDİYORUZ TERSİNE"


Tunus ve Mısır'da yaşanan halk ayaklanmalarına da değinen Vural, "Bugün geldiğimiz bu noktada ileri demokrasi denilen şey, Türkiye'deki demokrasinin Mübarekleşmesi. Eller gidiyor Mersin'e, biz gidiyoruz tersine. Mısır'da Tunus'ta millet gücün tekelleşmesine karşı hakkını savunmak istiyor, bizde beyefendi diyor ki, 'Ben iki meclis isterim. Senin keyfine göre mi be? Bu devlet, bu millet kişilerin kişisel arzularına göre düzenlenir mi? Ama bugün Başbakan, 'İki meclis istiyorum ve başkan olmak istiyorum' diyor. Millet Tunus'ta, Mısır'da, başka yerde başkanları al aşağı ediyor, bizimki başkan olmak istiyor. Onun için diyorum, eller gidiyor Mersin'e, biz gidiyoruz tersine. Türkiye'de böyle bir ortam var. Öğrenciler protesto edecek, dövün, muhalefet Meclis'te sesini çıkaracak, zamanı kısıtlayın, denetim yapma imkanını ortadan kaldırın çoğunluk iradesiyle" şeklinde konuştu. Başbakan'ın, 'Tunus ve Mısır halkının sesine kulak verilsin' sözlerini de eleştiren Vural, "Sen bırak onları da kendi vatandaşının sesini dinle. Kulakları var duymuyor, gözleri var görmüyor, dili var konuşmuyor, haksızlıklar karşısında konuşmuyor, böyle bir ülkede yaşıyoruz" dedi.

Vural, konuşmasında daha sonra MHP'nin 2011 Genel Seçimleri için hazırlanan seçim beyannamesinden örnekler vererek iktidara geldiklerinde yapacakları hizmetlerle ilgili bilgi aktardı.

İlçe İstişare Kurulu Toplantısı'nın sonunda, MHP'ye katılan 8 kişiye rozetleri MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural tarafından takıldı.