İskender Dörtoluklar- CHP İl binasındaki devir teslim töreni ile yeni İl Başkanı Ali Engin, eski İl Başkanı Tacettin Bayır'dan görevini devraldı. CHP İl Başkanı Ali Engin, yeni görevi hakkında değerlendirmelerde bulundu, Bayır'ı da çalışmalarından dolayı tebrik etti. Engin, "Son derece medeni, demokratik bir bayrak yarışından sonra bütün CHP Örgütü bana güven duydu. Bu görevden dolayı çok teşekkür ederim. Beni onurlandırdınız. Sevgili Başkan Bayır'ın 17 aylık hizmeti var. Hep yanında olduk. Kendisi fedakarca ve özverili bir şekilde partimize ve kentimize hizmet etti. Her zaman bizim yoldaşımız olarak kalacak. Her zaman destek ve emeğini esirgemeyeceğine inanıyorum. Bana bu süreçte yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Bana oy versin vermesin,  demokratik bir şekilde yarışa girmemizi sağlayan bütün ilçe başkanlarıma ve namuslu, dürüst belediye başkanlarımıza  teşekkür ediyorum. Hepimizin amacı, bu coşku ve  heyecan ile  İzmir'i fethetmek, kentimize hizmet etmek, cumhuriyeti fethetmek, demokrasiyi fethetmektir. Yerel seçimlere gittiğimiz bu süreçteki inanç ve kararlılıkla kendimize değil kentimize hizmet edeceğiz. İşimiz İzmir, gücümüz İzmir" diye konuştu. Engin, daha sonra eski İl Başkanı Tacettin Bayır'a partiye hizmetlerinden dolayı plaket verdi.

CHP İzmir eski İl Başkanı Tacettin Bayır, yeni Başkan Engin'e başarı dileyerek mazbatasını verdi. Bayır, "Bir bayrak yarışının ardından, yeni bir ekiple önümüzdeki iki yıllık süreci Sayın Ali Engin başkanım ve yönetimi sürdürecek. Bu süreci  başarılarla taçlandıracaklarına inanıyorum. Kendilerine mazbatalarını kongre salonunda almama nezaketi gösterdikleri için teşekkür ediyorum. Şimdi mazbatayı ellerimle veriyorum" diye konuştu.       

Siyasal hırsımız olmayacak

CHP İl binasındaki devir teslim töreninin ardından Cumhuriyet Meydanı'na yürüyen Engin ve partililer, burada Atatürk büstüne çelenk koydu. Engin, "Bu gün itibariyle görevimize başladık. Tüm örgüt ve kentimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesile ile partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün huzurundayız. Yüce Atatürk rahat uyu, istiklalimizi sağladığın kent emin ellerdedir. Her zaman ilke ve düşüncelerin yaşayacaktır. Bütün yoldaşlarına güvenebilirsin. Bizi zorlu bir mücadele bekliyor. Kongrede birlik ve beraberliğimizi sağladık. Katkıda bulunanlara teşekkür ederim. Buradan kaos ve kargaşa bekleyen herkesi yanılttınız. Siyaset kentimize, insanımıza ve ülkemize hizmet içindir. Bunu hep birlikte göstereceğiz. Kendi siyasal hırslarımız için hiç kimseye zarar vermeyeceğiz, bundan emin olabilirsiniz. Bize güvenebilirsiniz. Yolumuz açık olsun" dedi.