CHP İzmir 2. Bölge aday adayı Ali Engin, aday adaylarının İzmir'in yükünü taşıyan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun İzmirliler için yaptığı hizmetleri ve çalışmaları anlatması gerektiğinin altını çizdi. İzmir ve Karşıyaka siyaset dünyasının yakından tanıdığı işadamı, eski CHP İl Başkan Yardımcısı Ali Engin, CHP'den 2. Bölge aday adaylığını açıklamasıyla birlikte, örgüt çalışmalarına hız verdi. Ali Engin, yoksulluğu, hukuksuzluğu, açlığı yenmek, iç ve dış politikada, ülke adına onurlu bir duruş sergilemek adına, milletvekili adayı olduğunu söyledi. Engin, "Haziran seçimleri, ulusumuzu karanlığa götürmek isteyenlerin sandıkta gömüldüğü seçimler olacaktır. Yüzler CHP'in iktidara gelmesiyle gülecek, halkımıza aydınlık yarınları CHP kadroları taşıyacaktır. Çocuklarımız, gençlerimiz gelecek kaygısı taşımadan, çağdaş, modern, çağın donanımlı bireyleri olarak yetişecek, tarımdaki yanlış üretim ve destek politikaları genişletilecek, çiftçimiz alın terinin hakkını elde edecektir" dedi.


Demokrasi yaşam biçimiz


Cumhuriyetimizi, kurucularını savunan ve bugünlere gelmemize olanak sağlayan CHP'dir.  Bizler de dünden daha fazla Cumhuriyetimizi savunup, kollamakla yükümlüyüz diyen Engin, "Halkımızı sadaka kültürüne alıştıranlar, pirinç, bulgur, kömür dağıtarak insanımızın çaresizlik duygularını oya tahvil edenler, Cumhuriyet değerlerini hiçe sayanlar, ülkemizin kimyasıyla oynayanlar, elbette demokratik şekilde halk tarafından sandıkta kesilecek hesapla, layık oldukları yerlere gönderilecektir. Dün demokrasi bizim için "araçtır" diyenlerin gerçek yüzlerini yine ortaya serecek olan CHP ve halkımızdır. Halkımız artık AKP'nin tıkanıklığını görmüş, 12 Eylül ürünü AKP'ye bu seçimlerde hesap soracak olan da CHP çatısında birleşen emekçiler ve Kemal Kılıçdaroğlu olacaktır. Tek hedefimiz CHP'in iktidarı ve halkımızın refahıdır. Ezenin karşısında, ezilenin yanında olmak adına CHP'yi iktidara, Kılıçdaroğlu'nu başbakan yapmak için yola çıktık" dedi.


Oylarımız % 70'e tırmanacak

Yerel yönetimlerde İzmir'de iktidar olduklarını belirten Ali Engin, özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yaptığı hizmetlerin aday adayları tarafından da halka anlatılması gerektiğini savundu. Engin, "Demokrat duruşu ile İzmirli, yerel yönetimlerde CHP'ye verdiği desteği bu seçimlerde de verecektir. Bu yönde önemli olan merkez yoklamayla belirlenecek adaylardır. Seçmenin bu seçimlerde görmek istediği 'içimizden biri' diyebileceği adaylardır. İzmir'i, İzmirliyi tanıyan, bilen, sorunlara çözüm üreteceğine inanacağı adaylarla CHP'nin İzmir genelinde yüzde 70 oy alma olasılığı yüksektir. Bu yönde, tüm örgütümüzle, yerel yönetimlerimizle birlik ve beraberlik içinde çizeceğimiz rota, CHP'yi İzmir'den iktidara taşıyacaktır" şeklinde konuştu.