"Aylık işsizlik oranları yıllık işsizlik oranları ile kıyaslanmaz" diyen Başbakan Eroğan, "Önceki yılın aynı ayı ile kıyaslanır. 2012 Ocak ayı işsizlik oranı son yıllarda elde ettiğimiz işsizlik oranlarıdır. 2012 yılında ise yüzde 10.2 gibi çok düşük oranda gerçekleşti. Yeni teşvik sistemini kamuoyuna açıkladık. Bölgeler arası gelişmişlik farkını en güçlü şekilde gözeten işsizlikle mücadelede katkı sağlayacağını umuyoruz. Bir önceki teşvik sistemi ile yatırım ve istimdam önemli oranda artış kaydetti. Bölgesel teşviklerin yanı sıra stratejik yatırımları daha güçlü şekilde destekleyeceğiz. İllerin konumları bilimsel verilerle tespit edilmiştir. İllerin yeri statik değildir. İllerin yerinde değişme olursa teşvik sistemindeki yeri değişir"dedi.

"SON HABERLER TEKMİNLİ DURUŞUMUZU HAKLI ÇIKARIYOR"


Suriye'de ateşkes ilan edildiğinde ateşkesin uygulanması noktasında tekminli davrandıklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Son haberler tekminli duruşumuzu haklı çıkarıyor. İki Türk gazeteci adeta esir durumundadır. Halen bırakılmadılar. Suriye yönetimi bir kere buna yanıt vermesi gerekir. Ateşkes konusunda her ne kadar umutsuz olsak da uluslararası kamuoyunun dikkatini buraya çekmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"RANT KAVGASINA DÜŞENLER BİZE ÇAMUR ATIYOR"

Başbakan Erdoğan, "Bizim kongrelerimize makam hırsı öfke ve çatışma değil, hakaretler yumruk değil, kardeşlik ve samimiyet damgasını vuruyor. Siyaseti birilerinin gördüğü gibi makam ve rant dağıtma aracı olarak görmedik. Biz ancak hayırda yarışırız. Siyasete hizmet aracı olarak değil rant olarak görenlerin kongrelerinde nasıl bir manzara görüyorsusunuz. Kendi partilerinin harcamalarıda usulsuzluk yapanlar utanmadan sıkılmadan haksız ithamda bulunuyorlar. Birbirleriyle rant kavgasına düşenler bize çamur atıyor. Kayseri ile ana muhalefet partisini verdiği kavgada mahkemenin verdiği karar ortada" dedi.

"YOLSUZLUK GÖRMEK İSTİYORLARSA AYNAYA BAKMALARINI TAVSİYE EDİYORUM"


Fatih Projesi’nde kaliteli bir eğitim gördüklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi : "Son derece modern bir eğitim sistemi görüyoruz. Fatih Projesi'ne baktığımız zaman aydınlık zeki evlatlarımızı görüyoruz. Ama onlar para görüyor ihale görüyorlar. Gözlerini rant hırsı bürümüş. Rant hırsı bürümüş olanlardan başka bir şey beklemek yanlış olur herhalde. Yolsuzluk görmek istiyorlarsa özellikle aynaya bakmalarını tavsiye ediyorum. Yolsuzluk olsaydı 170 bin derslik olur muydu? Sağlıkta görülmemiş devrim gerçekleşti. Sağlıkta 'Bana insanca muamele ediliyor' dönemini yaşıyoruz. Eksiklik yok mudur vardır elbettte. Onları da süratle gidereceğiz. Paletli ambulanslar, helikopter ambulanslar sayesinde dağ köylerinden hastalarımızı alabiliyoruz. Adalet sarayları dudak uçaklatıyor. 6 bin 100 km yol yapılmışken, 9.5 yıl içerisisinde 15 bin km yolu sığdırmış iktidar var. Sen hayatında hiç hızlı trene bindin mi ya ? Bu eşantiyondan olmadı. Tavsiye ederim onunla git. Rahat edersin. Şimdi 2013. Boğazın altında raylı sistem. Bak çok derin girme boğulursun. Trenle ilgili açılış yapıyor. Baktım esip gürlüyor. Rahmetli Priştine döneminde başlayan yürüyemeyen sistem için bizden destek istediniz. Nitekim bir tanesinde biz de vardık. Ama biz CHP'li belediye demedik. Susuz kaldınız. Kalkıp su verdik ayırt etmedik. Allah'ın izniyle bizlere atmak istedikleri çamur bize bulaşmayacak."

"BU ÜLKEDE ARTIK HİÇ KİMSENİN YAPTIĞI YANLIŞ YANINA KAR KALMAYACAKTIR"


"Hiçbir güç TBMM'nin üzerinde değildir" diyen Başbakan Erdoğan, "TBMM'yi küçümsemek kimsenin haddi değildir. 28 Şubat'ta Meclis'i yok sayanlar bu millete kötülüklerin en büyüğünü yapmışlardır. Hiçbir müdahale tam tersine on yıllarca geriye götürmüştür. Bedeli de yoksul halk çocukları ödemiştir. Ak Parti'nin gerçekleştirdiği cesur reformlar sayesinde artık bu ülkede hiç kimsenin yaptığı yanlış yanına kar kalmayacaktır. 28 Şubat bin değil 15 yıl sonra olsa da sanık sandalyesindedir. Ben cezaevine o talimatlarla girdim. Bu oralardan gelen talimatla oldu. Nereye ucu dayanır zaman gösterecektir. Türkiye'de demokrasi güç kazanmıştır. 12 Eylül'de söylediğimiz gibi üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü egemen olmuştur. İşte bugün sabrın selamete erdiği gündür. Türkiye'nin gençlerine sesleniyorum. Biz demokrasiye nasıl sahip çıktıysak sizler de aynı şekilde saip çıkacaksınız. Biz nasıl diklenmeden dik durduysak, sizler öyle olacaksınız. Şapkasını alıp gidenleri değil, her ne pahasına olursa olsun demokrasiyi savunanları örnek alacaksınız" diye konuştu.

"REJİME KASTEDENLER SANIK SANDALYESİNE OTURACAKLARINI BİLECEK"


Başbakan Erdoğan, "Allah'ın izniyle böyle karanlık günler yaşamayacaktır. Demokratik rejime kastedenler bundan sonra er ya da geç sanık sandalyesine oturacaklarını bilecek, bu millete kötülük yapamayacaktır. Dönemin yöneticilerini itham etmeye başladılar. Kılıçdaroğlu, 'MGK kararları içinde imza atanlar içinde Abdullah Gül de var. Herhalde mahkemeye ifade verecektir' diyor. Çamur siyaseti görmek isteyen varsa bu ifadeye baksın. Sayın Gül dün açıkladı" dedi.

"DİNİ KONULARA MERAK SALDI, DOĞRUSU ŞEVKİNİ KIRMAK İSTEMİYORUM"


Kılıçdaroğlu'nun 28 Şubatçılar tarafından atanan bir bürokrat olduğunu belirten Başkan Erdoğan, şöyle devam etti: "1940'larda kitapların nasıl yasaklandığından bahsediyor. Kunut dualarının okunmadığını söylüyor. Belli ki kunut dualarının ayet olmadığını bilmiyor. Kuran'ı süs olarak duvara asarsanız kunut dualarını ayet sanırsınız. Dini konulara merak saldı, doğrusu şevkini kırmak istemiyorum. İlginiz olmayan konularda kulaç atmayın. Kılıçdaroğlu, sen gel tarihinle gurur duymaya devam et ama araştırmaya kalkma. Altından kalkamazsın. Böyle bir Genel Başkan ile CHP'ye Allah sabır versin. Ergenekon'a söylediği gibi avukatlık yapar. Biz genç nesillere daha aydınlık bir Türkiye emanet etmek için samimiyetle devam edeceğiz."